SP v Flandriji – sreda, 22. 9.

SP v Flandriji – sreda, 22. 9.

Antwerpn – Na svetovnem prvenstvu je bil za slovensko reprezentanco danes dan premora in dan, ki so ga izkoristili za selitev. Vožnje na čas so za nami, zdaj bo pozornost usmerjena k cestnim dirkam, slovenska odprava pa je bazni tabor zato preselila v okolico Antwerpna.

Sreda je bila na svetovnem prvenstvu v Belgiji v znamenju ekipne vožnje na čas, na kateri pa Slovenija letos ni nastopala. Razlog za to je bila poškodba Urše Pintar, zato so se v slovenskem taboru odločili, da nastop izpustijo. Naslov svetovnih prvakov so osvojili Nemci, Tony Martin se tako od aktivne kariere poslavlja s še enim zlatim odličjem. Drugo mesto je pripadlo Nizozemcem, tretje pa Italijanom, ki so veljali za favorite za zlato odličje.

Sledila je selitev v okolico Antwerpna, od koder imajo slovenski kolesarji dobro izhodišče za treninge na trasi cestne dirke, ki se bo začela v nekdanji prestolnici diamantov. Danes je slovenski tabor dobil precejšnjo številčno okrepitev, pridružilo se je tudi pet kolesarjev iz kategorije Elite, v slovenskem taboru tako pričakujemo le še Primoža Rogliča, ki se bo reprezentanci pridružil v petek.

Jutri bo v Flandriji iz tekmovalnega vidika prost dan, a zato nič manj pomemben. Zjutraj je na sporedu uradni trening na krogih v Leuvnu in flandrijskih krogih, kar bo edina priložnost, da kolesarji traso spoznajo v živo, na zaprti cesti, zato bo dober ogled nujen za uspešno dirko. Kolesarje v kategoriji Elite čaka še zadnji daljši trening, nato pa bo pogled že povsem usmerjen v nedeljski boj za kolajne.

Še pred tem bodo v petek dirkali mladinci in kolesarji do 23 let, v soboto pa mladinke in ženske članice.

Kolesarska zveza Slovenije