Spletno predavanje na temo urejanja in legalizacije gorskokolesarskih poti in trail parkov


 • Spletno predavanje na temo urejanja in legalizacije gorskokolesarskih poti in trail parkov

  Odbor za gorsko kolesarstvo Kolesarske zveze Slovenije organizira predavanje na temo »Zakaj potrebujemo urejene gorskokolesarske poti in trail parke ter kako poteka postopek legalizacije namenskih gorskokolesarskih poti?«

  Predavanje bo v sredo, 16.06.2021, ob 19.00 uri prek spletnega videokonferenčnega sistema ZOOM.

  Na predavanju bo predstavljeno zakaj je ob trenutni rasti priljubljenosti gorskega kolesarjenja nujno razmišljati o ureditvi večjega števila namenskih gorskokolesarskih poti in parkov. Predstavljeni bodo različni vidiki, ki vplivajo na legalizacijo in ureditev t.i. trailov, pozitivni učinki, ki jih slednje s seboj prinese, ter seveda sami postopki za legalizacijo gorskokolesasrskih poti skupaj z izzivi s katerimi se srečamo pri pridobivanju potrebnih dovoljenj.

  Seminar je namenjen predvsem organizacijam in drugim skupinam ter deležnikom, ki delujejo v gozdnem prostoru in/ali razmišljajo o ureditvi namenski gorskokolesarskih poti v gozdu (športna društva, predstavniki občin, ZGS, neformalne skupine, ki urejajo poti v gozdu, LTO ipd.).

  Predaval bo Tadej Tekavčič, predstavnik konzorcija Odprimopoti.si in predsednik ljubljanskega Športnega društva Golovec Trails, ki upravlja s trenutno najbolj obiskanim gorskokolesarskim trail parkom v Sloveniji.

  Predavanje je brezplačno, število mest pa omejeno.

  Obvezna prijava prek spletne prijavnice: https://forms.gle/8ge6VTUiBHGVx3ic6

  Ko boste izpolnili spletno prijavnico, na dnu obrazca s klikom na “SUBMIT” oddajte prijavnicoVsem prijavljenim bomo v sredo, 16.06.2021, do 17.00 ure poslali povezavo s katero se boste lahko udeležili spletnega predavanja.

  Prosimo vas, da o dogodku obvestite vse tiste, ki bi jih tema utegnila zanimati.

  V primeru dodatnih vprašanj se lahko obrnete na nas preko elektronskega naslova m.baliz@kolesarska-zveza.si.

  Vabljeni!

  Comments are closed.