Štajnar in Žakljeva nova državna prvaka

• Štajnar in Žakljeva nova državna prvaka

Kamnik je v nedeljo gostil državno prvenstvo v olimpijskem krosu za gorske kolesarje. V članski kategoriji sta se naslova razveselila Tanja Žakelj pri dekletih in Mihael Štajnar pri moških.

28. junij

Tanja Žakelj (Unior-Sinter) in Mihael Štajnar (Meblojogi Pro-Concrete, na fotografiji) sta v Kamniku osvojila naslov državnih prvakov za gorske kolesarje v olimpijskem krosu v članskih konkurencah. V Kamniku je Žakljeva z desetim naslovom ujela Blažo Pintarič (Pintatim), medtem ko je Štajnar prvič ugnal vso konkurenco v državi.

Pri ženskah je pričakovano obračun Žakelj-Pintarič dobila prva. V cilju je imela dve minuti in 41 sekund naskoka. Tretja je bila sicer Hrvatica Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš), četrta pa Maruša Knap (Calcit Bike Team), ki ji je pripadel naslov v konkurenci do 23 let.

Med moško elito je Štajnar s časom 1:30:27 ugnal Matjaža Lozarja in Jakoba Klemenčiča (oba MBK Črni vrh). Lozar je v cilju zaostal 1:46 minute, Klemenčič pa še 13 sekund več.

Rezultati – KLIK

KZS/STA