UCI prekinil vse dejavnosti


 • UCI prekinil vse dejavnosti

  Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je do nadaljnjega prekinila vsa tekmovanja pod njenim okriljem, so sporočili s sedeža zveze.

  17. marec

  Obenem poudarjajo, da ne obstaja nobena garancija, da bodo prestavljene dirke izpeljali ob koncu letošnje sezone. UCI je za zdaj ustavil tekmovanja najmanj do 3. aprila, točkovanje na dirkah pa je zamrznila po 3. marcu.

  Krovna kolesarska zveza je obenem Mednarodnemu olimpijskemu komiteju predlagala, da od 3. marca naprej ne upošteva kvalifikacijskih parametrov za nastop na olimpijskih igrah, saj vse nacionalne zveze do takrat še niso ustavile tekmovanj pod svojim okriljem.

  UCI je še sporočil, da je prejel številne prošnje za kasnejšo izvedbo dirk, a da bo končno odločitev glede datumov za prestavljene dirke sporočil naknadno.

  “Zaradi položaja, v katerem smo se znašli po širjenju novega koronavirusa, se moramo prilagoditi in v prvi vrsti zagotoviti varnost ter zdravje našim deležnikom,” so v izjavi za javnost navedli razlog za svojo odločitev.

  Po zadnjih podatkih bo tako prestavljenih ali odpovedanih 68 dirk v koledarju Mednarodne kolesarske zveze, med njimi je tudi naša Velika nagrada za slovensko Istro.

  KZS/STA

  Comments are closed.