V Kočevju se je odvilo Državno prvenstvo v enduru


 • V Kočevju se je odvilo Državno prvenstvo v enduru

  V Kočevju se je odvilo Državno prvenstvo v enduru

  MTB Trail center Kočevje, zdaj že redno prizorišče gorskokolesarskih tekem najvišjega nivoja z vrhunsko organizacijo, je ta vikend gostilo dirko serije SloEnduro. Hkrati je bilo to tudi Državno prvenstvo.

  Park v Kočevju, ki je lani gostil dirko serijo SloEnduro 4Fun, je letos organiziralo dirko višjega razreda na kateri je nastopilo 73 tekmovalcev na dolgi trasi, ki je štela za starejše kategorije in 34 kolesarjev na kratki, na kateri so se pomerili mlajši mladinci in dečki.

  V članski kategoriji je zmagal naš najboljši enduro predstavnik Vid Peršak (Orbea Fox enduro team), sledila sta Jan Markič (ŠKTD Avče) in Tim Jež (KK Črn trn). Na drugo mesto se je sicer uvrstil Škot Calum McBain (BENNACHIE BIKE BOTHY), vendar njegov rezultat ne šteje za DP.

  Med ženskami sta žal nastopili le dve tekmovalki: Tina Perše (Calcit bike team) je zmagala pred Tamaro Homar (Energijateam.com).

  Stopničke med starejšimi mladinci (U19) so zasedli sicer v glavnem tkemovalci v spustu: na najvišjo se je povzpel Marko Niemiz, na drugem mestu je končal Žan Pirš (oba Sinter Brakes team), na tretjem pa Aljaž Černigoj (Kamplc racing team).

  Med mlajšimi mladinci so prva tri mesta zasedli kolesarji v krosu: Miha Smrdel (MBK Črni Vrh), Ambrož Vovk (Calcit bike team) in Blaž Kavčič (KK Završnica), med dekleti je zmagala Tina Smrdel (MBK Črni Vrh) pred Niko Pečan (KD Rajd Ljubljana).

  Med dečki oziroma v kategoriji do 15 let je slavil Matija Ferjančič (Kamplc racing team) pred Tilnom Štravsom (KK Črn trn) in Patrikom Troštom (Kamplc racing team). Ženskih predstavnic v tej kategoriji žal ni bilo.

  V najmlajši veteranski kategoriji je zmagal Andraž Jeršin (MTB Trbovlje), na drugem mestu je zaključil Marko Fink (KD Zverinice), na tretjem pa Rok Perko (MTB Trail center Kočevje), ki je po zaključku smučarske kariere v hitrih disciplinah hitro našel nove izzive.

  V kategoriji Master 2 je po tesni odločitvi zmagal Sebastjan Stres (Kamplc racing team) pred Primožem Štrancarjem (Orbea Fox enduro team), na tretjem mestu je zaključil Branko Belingar (ŠKTD Avče).

  Med Masterji 3 sta bila zgolj dva predstavnika. Martin Brus (Kamplc racing team) je bil hitrejši od Tineta Zupana (Scott team).

  Celotne rezultate si lahko ogledate tukaj.

  Comments are closed.