V Novem mestu najhitrejši Nizozemec, Per peti

• V Novem mestu najhitrejši Nizozemec, Per peti

V Novem mestu in njegovi okolici je potekala 7. kolesarska dirka za VN Adrie Mobila. Po dobrih 181 kilometrih je sprint večje skupine dobil Nizozemec Marijn van den Berg, član razvojne ekipe Groupama-FDJ, drugo mesto je zasedel Italijan Filippo Fiorelli, tretje pa Čeh Adam Toupalik.

Dolenjska pomladna klasika se je odvijala po pričakovanjih, z napadi v začetku dirke in dolgim pobegom, ki pa zaradi ostrega tempa ekip s šprinterji ni mogel uspeti. A na zahtevni trasi se je glavnina vendarle močno razbila in v odločilne metre čez Kandijski most proti ciljni črti na Glavnemu trgu v Novemu mestu je prišlo skupaj le nekaj deset kolesarjev, korak pred vsemi pa sta bila Nizozemec Marjin van den Berg (Groupama – FDJ) in Italijan Filippo Fiorelli (Bardiani CSF Faizane). V tesnem šprintu je bil malenkost močnejši van den Berg in tako zabeležil svojo prvo zmago v sezoni. Tretje mesto je osvojil Čeh Adam Toupalik (Elkov-Kasper). Najboljši Slovenec je bil član domače ekipe David Per, ki je dirko končal na izvrstnem petem mestu. »Veliko moči sem potrošil že pred šprintom, ko sem sledil vlakoma dveh ekip. Bila je velika borba in čeprav sem imel skrito željo, da se uvrstim med prve tri, sem tudi s petim mestom zadovoljen.«

KZS/ GS
    Foto: Vid Ponikvar/Sportida