• V soboto smo z mladinci in mlajšimi člani nastopili na Svetovnem pokalu Nove Mesto na Morave

Slovensko reprezentanco so med mladinci zastopali: Žan Pahor, Marcel Gladek in Timotej Banovec. Žan Pahor je začel dirko iz 56. štartnega položaja, Marcel Gladek in Timotej Banovec pa sta imela še veliko slabši štartni položaj, saj sta imela številko 127 in 128. Žan je do tretjega kroga vozil dobro in pridobival mesta. Tretji krog je zaključil že kot 34. nato pa je odpeljal dva slabša kroga in je nekoliko izgubil. Na koncu je dirko zaključil na 40. mestu. Marcel Gladek se je pred dirko poškodoval in je nastopil z bolečinami v ramenu. Dirko je zaključil na  99. mestu. Timotej Banovec se na tehnični progi ni znašel najbolje. Dirko je zaključil na 109. mestu med 137. kolesarji.

Popoldan so štartali še mlajši člani. Jakob Klemenčič je štartal okrog 55. pozicije, Matic Kranjec okrog 75. pozicije, Nace Gnezda pa je štartal iz popolnoma zadnjega štartnega položaja na 171. poziciji. Jakob je od štarta nekoliko izgubil, kasneje pa je odpeljal dobre kroge, a v hudi konkurenci je to pomenilo le 74, mesto, Matic je od začetka bil pred Jakobom, potem pa je popuščal in se uvrstil na 91. mesto. Nace ki je štartal iz zadnjega položaja je vozil dobro in do konca dirke prehitel okrog 50. kolesarjev. Uvrstil se je na 122. mesto.

Za mlajšimi člani so štartala še dekleta U23. Vita Movrin je prikazala eno najboljših voženj v svoji karieri. Že po štartnem krogu je vozila na 10. mestu. V nadaljevanju dirke je vozila na 11. mestu, čisto na koncu pa je izgubila še dve mesti. Vseeno pa 13. mesto je zavidanje vreden rezultat.

V nedeljo so potekale še dirke kategorije elite. Tanja Žakelj in Rok Naglič nista vozila za reprezentanco temveč za svoj klub. Naglič na zahtevni progi, ki zahteva veliko moči se ni najbolje znašel. Uvrstil se je na 97. mesto.

Ponovno pa nas je z odlično vožnjo razveselila Tanja Žakelj. Po prvem krogu je vozila okrog 30. mesta, nato pa je vse bolj pridobivala. Krog pred ciljem je postavila 15. čas in se vozila že na 18. mestu. Žal pa ji je v zadnjem krogu na spustu snelo plašč, zaradi česar je pritekla do cilja in izgubila okrog 20. mest. Dirko je zaključila na 38. mestu.