V svetovni seriji devet Slovencev, Ale BTC Ljubljana še naprej z licenco

• V svetovni seriji devet Slovencev, Ale BTC Ljubljana še naprej z licenco

Slovensko kolesarstvo bo imelo v letu 2021 v svetovni seriji Mednarodne kolesarske zveze (Uci) predvidoma sedem tekmovalcev in dve tekmovalki, v ženski konkurenci pa bo BTC Ljubljana še naprej sponzorsko podpiral v Italiji registrirano ekipo Ale BTC Ljubljana, je sporočil UCI.

27. december

Italijansko-slovenska ekipa je ena od devetih ženskih ekip, ki je pridobila licenco za svetovno serijo v letu 2021. Del ekipe sta za zdaj z veljavno pogodbo Eugenia Bujak in Urša Pintar. Urška Žigart je po letošnji sezoni okrepila moštvo Mitchelton-Scott, ki pa ni del elitne deveterice. Urška Bravec, ki je letos dirkala za Ale BTC Ljubljana, za leto 2021 še nima pogodbe.

V moški svetovni seriji bo v ekipah, ki so pridobile licenco, nastopalo sedem slovenskih kolesarjev. Primož Roglič je član Jumbo-Visme, Tadej Pogačar in Jan Polanc bosta kolesarila za UAE Team Emirates, član Mitchelton-Scotta bo vsaj še za eno leto Luka Mezgec, pri moštvu Bahrain Victorius, kot se bo v letu 2021 imenovalo moštvo, pa bodo dirkali Matej Mohorič, Jan Tratnik in Domen Novak. Grega Bole in Luka Pibernik sta po letošnji sezoni v dresu Bahrain-McLarna ostala brez pogodbe.

Krovna kolesarska zveza je licenco podelila 19 ekipam v moški konkurenci. V drugem, profesionalnem razredu Ucija bo 19 ekip. Slovenskih moštev tako kot lani ni med njimi.

KZS/STA