Vuelta tako kot Giro ne bo zavila v Francijo


 • Vuelta tako kot Giro ne bo zavila v Francijo

  Šesta etapa dirke po Španiji se ne bo končala z vzponom na sloviti Tourmalet, so sporočili organizatorji. Nedeljska zahtevna gorska preizkušnja bi se morala končati na francoski strani Pirenejev, a so lokalne oblasti v Franciji v želji po zajezitvi širjenja novega koronavirusa odločile, da karavana Vuelte ne bo smela zaviti prek meje.

  22. oktober

  Tri lokalne province v francoskih Pirenejih niso dovolile izvedbe šeste etape, so zapisali na spletni strani Vuelte. Nedeljska etapa se bo kot načrtovano začela v Biescasu, a v njej kolesarjem ne bo treba opraviti z zahtevnima prelazoma Aubisque in Tourmalet.

  Podobno spremembo je doživela tudi dirka po Italiji, potem ko lokalne oblasti niso dovolile prihoda Gira na francosko stran Alp v predzadnji, 20. etapi.

  Namesto tega bo španska karavana, na čelu z doslej vodilnim kolesarjem v skupnem seštevku Primožem Rogličem, v nedeljo prečkala zgolj vzpon tretje kategorije na Alto de Petralba ter klanec druge kategorije Puerto de Cotefablo pred ciljnim vzponom na Sallent de Gallego v Aramon Formigalu.

  Etapa bo dolga 146,4 kilometra, z okoli 3000 višinskimi metri pa še zdaleč ne bo tako zahtevna, kot bi bila sicer ob nespremenjeni trasi.

  KZS/STA

  Comments are closed.