Za uvod v ogenj Pogačar, Polanc in Mezgec

• Za uvod v ogenj Pogačar, Polanc in Mezgec

Moštvo UAE Team Emirates je objavilo, da bo poleg zmagovalca Toura, Slovenca Tadeja Pogačarja na prvi dirki svetovne serije po Združenih arabskih emiratih nastopil tudi njegov rojak Jan Polanc. Tako bodo za uvod v sezono na najvišji ravni nastopili trije Slovenci.

18. februar

Potem ko je bil že dlje časa na dirki potrjen nastop Pogačarja, je danes popoldne njegovo moštvo sporočilo, da bo nastopil tudi Polanc, ki bo opravljal vlogo pomočnika na dirki, ki se bo začela 21. februarja.

V dresu ekipe Bike-Exchange, nekdanji Mitchelton-Scott bo nastopil tudi Luka Mezgec, ki bo upal predvsem na visoke uvrstitve v sprintih v prvi, četrti, šesti in sedmi etapi, medtem ko bo Pogačar dirkal za skupno razvrstitev.

Dirka po ZAE bo potekala med 21. in 27. februarjem, začela pa se bo s 176-kilometrsko traso od Al Dafre do Al Mirfe. Nato sledi 13 kilometrov dolga vožnja na čas, v drugi, tretji in peti etapi pa bodo na vrsto prišli favoriti za skupno zmago z vzponoma na Džabel Hafit in Džabel Džajs.

Poleg Pogačarja v krog favoritov sodijo tudi lanski zmagovalec, Britanec Adam Yates (Ineos Grenadiers), Joao Almeida (Deceuninck-Quick-step), Sergio Higuita (EF Education-Nippo), Wout Poels (Bahrain Victorious), Sepp Kuss (Jumbo-Visma), Vincenzo Nibali (Trek Segafredo) in Emanuel Buchmann (Bora-hansgrohe).

KZS/STA