Žabjek v Leogangu v deseterici


 • Žabjek v Leogangu v deseterici

  Žabjek v Leogangu v deseterici

  Leogang, 9. junija – Slovenski prvak v spustu z gorskimi kolesi Jure Žabjek je na tretji dirki svetovnega pokala v sezoni v avstrijskem Leogangu osvojil deseto mesto in izenačil svoj najboljši dosežek v svetovnem pokalu. Deseti je bil tudi pred dvema letoma v Lenzerheideju. Državna prvakinja Monika Hrastnik je bil 12.

  Žabjek je v sobotnih kvalifikacijah s petim mestom dokazal, da so poškodbe, zaradi katerih je izpustil skorajda celotno lansko sezono, zanj preteklost. Član slovensko-kanadske ekipe Unior Devinci je tudi v finalu nastopil zelo dobro, za zmagovalcem Francozom Loicom Brunijem, sicer aktualnim svetovnim prvakom, je na koncu na hitri in prašni progi zaostal 3,562 sekunde.

  “Finalno vožnjo sem v redu začel. Ko sem se odpel s pedal, sem morda izgubil nekaj časa. Srednji del sem lepo odpeljal, na spodnjem delu se mi je spet pripetila manjša napaka. S celotno vožnjo sem zadovoljen, razmere so bile zelo zahtevne, bilo je drseče, težko je bilo narediti idealno vožnjo,” je povedal Ljubljančan.

  Drugo mesto je osvojil Južnoafričan Greg Minnaar, zmagovalec sobotnih kvalifikacij je danes zaostal 0,324 sekunde. Z zaostankom 0,746 sekunde je bil tretji Avstralec Troy Brosnan.

  Brosnan ima po treh dirkah v skupnem seštevku pet točk prednosti pred Brunijem, ki je danes zmagal drugič v sezoni, najboljši je bil na uvodni dirki v Mariboru. Žabjek se je prebil na skupno 17. mesto.

  Monika Hrastnik ni končala tako visoko, kot si je obetala. Pred tednom dni v Fort Williamu v finalu ni nastopila zaradi pretresa možganov, ki je bil posledica padca dan prej v kvalifikacijah. V današnjem finalu je bila tako kot v soboto v kvalifikacijah 12., zaostala je 21,242 sekunde. Za njo je končala tudi prva spustašica sveta Britanka Rachel Atherton, ki je padla in izgubila preveč časa.

  Zmage se je veselila Avstralka Tracey Hannah, druga je bila Nemka Nina Hoffmann, tretja pa Novozelandka Kate Weatherly.

  V skupnem seštevku ima Athertonova 20 točk več od Hannahove. Hrastnikova je na desetem mestu s 130 točkami.

  V današnjih finalnih vožnjah je nastopil še en Slovenec. Mladinec Žak Gomilšček je bil 18. Slavil je v tej sezoni še nepremagani Francoz Thibaut Daprela.

  Naslednja dirka bo 7. julija v Vallnordu.

  Comments are closed.