Žakljeva 40. na Češkem


 • Žakljeva 40. na Češkem

  Francoska mladinka Loana Lecomte je zmagovalka druge letošnje preizkušnje v olimpijskem krosu za svetovni pokal gorskega kolesarstva v češkem Novem Mestu. Enaindvajsetletnica je v cilj prišla 1:39 minute pred drugo Američanko Haley Batten. 

  17. maj

  Tretja je bila Avstralka Rebecca McConnell (+1:51). Edina slovenska predstavnica Tanja Žakelj je bila 40.

  Dvaintridesetletnica iz Idrije je v cilj prispela 9:25 minute za zmagovalko. Lecomtova, vodilna v skupnem seštevku, je dobila že prvo tekmo v olimpijskem krosu prejšnji teden v nemškem Albstadtu. Žakljeva je v razvrstitvi olimpijskega krosa na 45. mestu.

  Na Češkem so nastopili še člani, med katerimi je bil prepričljivo najboljši vsestranski Britanec Tom Pidcock. V cilju je imel 21-letnik, sicer tudi zvezdnik Ineos Grenadiers v cestnem kolesarstvu, 58 sekund naskoka pred največjim tekmecem, Nizozemcem Mathieujem van der Poelom in tretjim Švicarjem Mathiasom Flückigerjem. Na startu je bil tudi Rok Naglič kot edini Slovenec in zasedel 101. mesto med 145 tekmovalci.

  V soboto so tekmovali mladinci, Slovencev pa ni bilo v ospredju. Vita Movrin je bila med mladinkami 54., zmagala je Avstrijka Mona Mitterwallner. Pri mladincih je slavil Kanadčan Carter Woods, od Slovencev pa je bil Jakob Klemenčič 76., mesto za njim je cilj prečkal Matjaž Lozar. Matic Kranjec Žagar je bil 98., Blaž Žle pa 113.

  KZS/STA

  Comments are closed.