Žakljeva na prvi tekmi svetovnega pokala 26.


 • Žakljeva na prvi tekmi svetovnega pokala 26.

  Najboljša slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na uvodni dirki letošnje zaradi pandemije novega koronavirusa povsem skrajšane sezone zasedla 26. mesto v kratkem krosu.

  29. september

  V Nove Mestu na češkem Moravskem je v sprinterski preizkušnji slavila Britanka Evie Richards pred Francozinjama Pauline Ferrand Prevot in Loano Lecomte.

  Gorske kolesarke so opravile sedem kratkih krogov, v skrajšani različici olimpijskega krosa pa ima pravico nastopa 40 najboljših tekmovalk.

  Žakljeva, kolesarka ekipe Unior Devinci Factory Racing, je bila v stiku z najboljšimi po štirih krogih, potem pa je popustila in na koncu zasedla 26. mesto z zaostankom 39 sekund.

  V Nove Mestu bo je moško dirko dobil Mehičan Jose Gerardo Ulloa Arevalo, ki je bil v ciljnem sprintu boljši od Francoza Victorja Koretzkyja. Tretje mesto je osvojil še en Francoz Maxime Marotte.

  V svetovnem pokalu letošnje okrnjene sezone bodo na sporedu le še tri preizkušnje. V olimpijskem krosu se bodo v četrtek, 1. oktobra, najprej pomerile ženske, nato še moški.

  V petek sledita preizkušnji v kratkem krosu, v nedeljo pa še zadnja dirka v olimpijskem krosu, s čimer bo tudi končana letošnja sezona svetovnega pokala v krosu.

  V koledarju Mednarodne kolesarske zveze nato sledi še svetovno prvenstvo v avstrijskem Leogangu (od 5. do 11. oktobra), za konec sezone gorskega kolesarstva pa sledi še svetovni pokal v spustu v Mariboru, kjer bosta med 15. in 18. oktobrom na sporedu po dve tekmi v ženski in moški konkurenci, ter v portugalski Lousi (od 29. oktobra do 1. novembra), kjer bodo moški in ženske prav tako tekmovali na dveh tekmah za svetovni pokal.

  KZS/STA

  Comments are closed.