Zaključuje se letošnji program Varno na kolesu

Zaključuje se letošnji program Varno na kolesu

Z zaključno prireditvijo v ljubljanskem Koloseju bodo danes sklenili letošnji program Varno na kolesu. V vseslovenskem programu, ki krepi varnost kolesarjev na naših cestah in spodbuja k uporabi tega okolju prijaznega prevoznega sredstva, je letos sodelovalo več kot 100 osnovnih šol in več kot 3700 otrok iz celotne Slovenije.

Na današnji prireditvi se bodo srečali učenci 12 šol finalistk (po dve šoli iz vsake regije), ki se potegujejo za naziv “vseslovenskega zmagovalca programa Varno na kolesu”. Vsi učenci bodo prejeli kolesarsko čelado, najuspešnejše tri šole pa tudi denarne donacije v skupni vrednosti 2400 evrov, so napovedali organizatorji.

Sledile bodo razburljive kolesarske aktivnosti na prostem, kjer bodo mladi kolesarji utrdili svoje prometno znanje in spretnosti na kolesu. Partnerji programa bodo namreč poskrbeli za zabavne prometno-kolesarske izzive.

V programu Varno na kolesu je letos sodelovalo več kot 100 osnovnih šol in več kot 3700 učencev, v šestih letih obstoja programa pa skupno že več kot 14.000 mladih kolesarjev in kolesark iz več kot 250 različnih osnovnih šol.

Program Varno na kolesu, ki poteka na pobude družbe Butan plin s podporo več organizacij, najmlajše udeležence v prometu seznanja s pravili, ki vladajo v prometu, obenem pa jim omogoča varno in samostojno vključitev v promet. Ob tem program poudarja tudi zabavno plat kolesarstva kot rekreativnega športa, zdravega načina življenja in vključitev v trajnostno mobilnost. Kolesarjem nudi tudi uporabne nasvet, kako s kolesom na pot.