Žan Pahor tretji na uvodnem kronometru na EP!

• Žan Pahor tretji na uvodnem kronometru na EP!

Prvi dan evropskega prvenstva je za slovensko reprezentanco minil zelo uspešno. Na kronometru v dolžini 850 metrov, ki je izhodiščna dirka za vse prihajajoče discipline, so se mlajši mladinci odrezali odlično.

Najvišje se je uvrstil Žan Pahor, ki je prvo preizkušnjo zaključil na 3. mestu, sledil mu je Marcel Gladek na devetem mestu. Blaž Kavčič je končal na 38., Ambrož Vovk pa na 47. mestu.
    Dekleti sta se prav tako odrezali dobro. Hana Kranjec Žagar je končala na 25. mestu, Ivana Klemenčič pa na 35., kot zanimivost, med njima je bila le sekunda razlike. Kratek krog je poskrbel za minimalne razlike, že najmanjša napaka pa se lahko odrazi v nekaj mestih razlike.

Poleg reprezentance na dirki nastopajo tudi nekateri kolesarji v lastni oziroma klubski režiji. Tine Terpin je prvo preizkušnjo s padcem končal na 159. mestu, Tina Smrdel pa na 89. mestu. V kategoriji do 17 let je med fanti nastopilo kar 220 tekmovalcev, med dekleti pa 113.

Tudi v kategoriji U15 imamo tudi lepo število domačih predstavnikov. Med dekleti sta se najvišje uvrstila Meta Tancik (Slovenija Mix 1) na 20. mestu, Maruša Tereza Šerkezi (Slovenija team U15) pa na 22. mestu. Eva Terpin (Team Romania Slovenia) je bila 32., Nastja Ahačič (Slovenija Mix 2) tri mesta za njo. Hana Gnezda (Slovenija team U15) je dirko končala na 54. mestu, Ana Inkret (MBK Črni Vrh) pa na 69.. Nastopilo je 91 tekmovalk.
    Med fanti je najvišjo uvrstitev dosegel Tian Pečnik (Slovenija Mix 2) na 58. mestu, sledil mu je Gašper Štajnar (Slovenija Mix 1) na 62. mestu, še dve mesti za njim je končal Filip Boškin (Slovenija team U15). Nik Golob (Slovenija Mix 1) je zaključil na 66. mestu, naslednji Slovenec Jaka Utranker (Slovenija Mix 2) je kronometer končal na 119. mestu, Ožbe Rupnik in Ambrož Kunc (MBK Črni Vrh) sta končala na 139. in 148. mestu. Tu je nastopilo 154 tekmovalcev.

Jutri ekipe čaka štafeta. Slovenska reprezentanca bosta kot sedma in 14. ekipa startali v prvi in drugi startni vrsti. Startna pozicija v štafeti je bazirana na seštevku časov iz kronometra vseh treh kolesarjev ekipe.

V četrtek nekatere kolesarje čaka eliminator oziroma kros na izpadanje. Skozi kvalifikacije se je uvrstilo prvih 32 deklet in 64 fantov na današnjem kronometru. Tako bodo v četrtek nastopili: Žan Pahor, Marcel Gladek, Blaž Kavčič, Ambrož Vovk, Hana Kranjec Žagar, Meta Tancik, Maruša Tereza Šerkezi, in Eva Terpin.