Žavbi z novim najboljšim dosežkom na velodromu

• Žavbi z novim najboljšim dosežkom na velodromu

Slovenski kolesar Andrej Žavbi je na Poljskem postavil nov najboljši čas v vožnji na eno uro v masters kategoriji od 60-64 let.

3. februar

zavbiAndrejŽavbi, ki se je na podvig pripravljal tri mesece, je v areni Pruszkow v eni uri prevozil 45.732 metrov. Prejšnji rekord je bil v lasti Roberta Gilmourja, ki je v eni uri prevozil 44.349 metrov. “Priprave so potekale večinoma na trenažerju. Ko je bilo lepo vreme, sem treniral na pisti v Kranju, ko sem imel priložnost, pa tudi v Novem mestu. Tam sem izpeljal tudi generalko,” je po velikem uspehu za Prijavim.se dejal Žavbi, ki je po uspešni generalki pričakoval najboljšo znamko, vseeno pa se lahko pripeti kaj nepričakovanega: “Na zadnjem treningu se je zadnje kolo premaknilo, zato sem se moral ustaviti. V Novem mestu na treningu teden dni pred postavljanjem svetovnega rekorda sta bili le dve stopinji, zato sem se prehladil, a se še pravi čas pozdravil. Poleg tega je veliko dela z organizacijo, oprema je specifična in jo je potrebno uskladiti, čeprav se tekmuje na predelanem kolesu za kronometer. Zadeva je tudi tehnično zahtevna, zadostiti moraš UCI pravilom, ki so zelo stroga,” je še dejal Žavbi, ki je rekord posvetil mami, ki je preminila pred letom dni.

KZS/Prijavim.se
    Foto: Facebook Andreja Žavbija