Žiga Jerman odhaja v Francijo


 • Žiga Jerman odhaja v Francijo

  Žiga Jerman odhaja v Francijo

  Ljubljana, 21. novembra –  Mladi slovenski kolesarski reprezentant Žiga Jerman bo v prihodnji sezoni dirkal za razvojno ekipo francoskega moštva iz svetovne serije Groupame-FDJ. Zmagovalec dirke pokala narodov, enodnevne klasike Gent-Wevelgem v konkurenci mlajših članov, se priložnosti veseli in je odločen, da jo izkoristi.

  Dvajsetletnik se v razvojno ekipo Groupame-FDJ, ki bo dirkala s kontinentalno licenco, seli iz Ljubljane Gusto Xaurum. Kot je pojasnil, so pogovori stekli po zmagi na Gent-Wevelgemu in drugem mestu na Gran Premio della Liberazione spomladi.

  “Za moj razvoj, za takšnega tipa kolesarja, kot sem jaz, je to super,” je povedal Jerman, ki že okvirno ve, na katerih dirkah bo v sezoni 2019 nastopil. “Čakajo me predvsem klasike za mlajše člane. Dovolili mi bodo dirkati za reprezentanco v pokalu narodov, na evropskem in svetovnem prvenstvu. Plan bo prilagojen mojim karakteristikam, na dirkah s klanci bom redko.”

  Jerman bo decembra z novo ekipo odšel v Španijo v Calpe, po desetih dneh se bo vrnil domov, 15. januarja pa bo začel s pravimi treningi za novo sezono. S prestopom se bo preselil tudi v Francijo. Morda z novimi moštvenimi kolegi, večino pozna iz mladinskih in U23 vrst, zavil tudi na dirke v Sloveniji in na njeni okolici, je še dejal.

  Comments are closed.