Znani so novi državni prvaki med amaterji

• Znani so novi državni prvaki med amaterji

Na 10. Argonavtskem maratonu so se v nedeljo amaterji pomerili za naslove državnih prvakov v cestni vožnji. Absolutni zmagi sta osvojila člana ekipe Tuš T.E.A.M. Dean Bratuž in Katarina Novak.

22. junij

V soparnem ozračju so tekmovalci prevozili 80 kilometrov in opravili z 840 višinskimi metri. Skupinski štart je bil v Vrhniki, trasa pa je bila speljana čez Borovnico, Brezovico, Polhograjske dolomite, Šentjošt in nazaj na Vrhniko. O razpletu dirke je Bratuž povedal: “Super proga in odlična organizacija. Po moji oceni je bila dirka zelo taktična z nekaj poizkusi pobega, vendar ni uspelo nikomur narediti večje razlike. Sam sem poskusil čim več moči prihraniti za konec, kar mi je nekako tudi uspelo. Slabe tri km pred ciljem nama je z Drakslerjem uspel še zadnji skok, kjer sva se odpeljala. Za konec mi je uspelo odšprintati še njega, tako da sem zmagal dirko.”

Novakova je bila po Maratonu Franji razočarana, tokrat se je vse izšlo po načrtih. V cilj je prišla s časom 1:58:19. “Naslova državne prvakinje sem izjemno vesela. To je moj tretji naslov do sedaj, vendar mi od vseh pomeni največ, tudi zaradi konkurence. V ponos mi je, da bom lahko v prihodnji sezoni spet nosila zastavo na svojem dresu.”

Novi državni prvaki v cestni vožnji:

Amaterji: Tadej Sedar (KK POCINKOVALNICA CELJE)

Master A: Andrej Draksler (ŠD KOLOKA)

Master B: Uroš Vene (KD PAPEŽ PODGORJE)

Master C: Dean Bratuš (Tuš T.E.A.M.)

Master D: Aleš Hren (KD LPP)

Master E: Robert Likar (IZVIR VIPAVA)

Master G: Andrej Žavbi (Tuš T.E.A.M.)

Master G: Andrej Mikuletič (KK POSTOJNA)

Master H: Ljubo Car (KD BRANIK MARIBOR)

Master I: Ivan Kastelic (B.V.G. GULČ)

Master J: Franci Koželj (ŠD BAM.BI)

Ženske A: Katarina Novak (Tuš T.E.A.M.)

Ženske B: Ajda Opeka (KD BRANIK MARIBOR)

Ženske C: Suzana Šeme (KD LPP)

Ženske D: Ivica Rakoš (ŠD TURBO M)

KZS/Prijavim.se