Amatersko in rekreacijsko kolesarstvo

Spoznavanje novih poti, znanstev in svojih sposobnosti.

Rekreacijsko kolesarjenje je namenjeno spoznavanju novih poti in znanstev, predvsem pa biti ponosen nase, da si sposoben prevoziti izbrano razdaljo. Posamezniku daje možnost in motivacijo, da uresničuje svojo željo po doseganju dobrih rezultatov ne glede na starostno obdobje, hkrati pa predstavlja tudi obliko druženja.

Prihajajoči dogodki

Programi

Gremo na kolo!

Gremo na kolo!

Kolesarska zveza Slovenije skrbi za rekreativno kolesarstvo s programom vodene rekreacije Gremo na kolo! Brezplačne kolesarske šole in vodene ture so namenjene cestnim in gorskim kolesarjem vseh starosti. Glavni cilji so ohranjanje zdravja, dobrega počutja in vitalnosti, druženje, zabava, promocija kolesarskega športa in trajnostne mobilnosti ter izboljševanje spretnosti in veščin na kolesu.

Program po vsej Sloveniji izvajajo kolesarska društva z usposobljenimi kolesarskimi trenerji, učitelji in vodniki. Kolesarske šole so organizirane na poligonih, kot so gorskokolesarski trail centri in grbinaste steze (pumptracki), in na poteh v naravi. Vodene ture potekajo z gorskimi kolesi po gozdnih cestah in enoslednicah ter s cestnimi ali gravel kolesi po manj prometnih asfaltiranih ali makadamskih cestah.

Skozi program Gremo na kolo! se udeleženci spoznavajo s kolesarskim športom, opremo, pravili in tehnikami vožnje. Ob tem izboljšujejo telesno pripravljenost in spretnosti na kolesu, kar prispeva tudi k boljši varnosti v prometu.

Grbine so fine

Grbine so fine

Grbine so fine je brezplačni spremljevalni program državnega pokala v pumptracku Pumpaj Slovenija, namenjen najmlajšim kolesarjem, ki se pod vodstvom licenciranih inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije na zabaven način brezplačno spoznavajo s kolesarskimi spretnostmi.

Foksijevi kolesarski izzivi so namenjeni najmlajšim, starim od štiri do osem let, ki na spretnostnem poligonu usvajajo temeljne spretnosti za dobro obvladovanje kolesa.

Foksijeva mala pumptrack šola je namenjena starejšim od devet let, ki se spoznajo z varno vožnjo na grbinastem poligonu – pumptracku. Na voljo je tudi brezplačna izposoja BMX koles.

Z dobrodelno akcijo En krog za razvoj udeleženci pokala Pumpaj Slovenija zbirajo sredstva, s katerimi lokalno kolesarsko društvo skrbi za razvoj mladih kolesarjev.

Program Grbine so fine tako na zabaven način prispeva k popularizaciji kolesarske rekreacije med otroki in k večji varnosti mladih kolesarjev. Grbine so fine organizira Kolesarska zveza Slovenije v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez.

Rezultati

Rezultati

2022

Trenutno ni rezultatov.

Točkovanje

2022

Trenutno ni točkovanj.