Kolesarska kartica

Članstvo

Kolesarjenje in kolesarstvo je v Sloveniji postalo pravo množično gibanje. Vedno več nas je, ki sedemo na kolo. Ne le zaradi treningov in tekmovanj, ampak tudi zaradi rekreacije, kvalitetnega načina življenja, druženja in ne nazadnje tudi zaradi naših vsakodnevnih potreb. Na Kolesarski zvezi Slovenije (KZS) želimo vse kolesarje in ljubitelje kolesarstva združiti v skupnem sistemu članstva, v katerega boste vključeni vsi imetniki kolesarskih kartic KZS in imetniki licenc KZS.

Koriščenje ugodnosti pri bonitetnih partnerjih KZS

KZS vam nudi informacije o ponudbi na področju kolesarstva, kjer vas bomo usmerili k našim partnerjem, ki so v državi na področju kolesarstva zagotovo med najboljšimi, in se bodo za vas posebej potrudili. Deležni boste njihovih storitev na najvišji ravni. Za vas bodo, v skladu z vašimi možnostmi, izbrali najboljše storitve in izdelke, pri tem pa vam kot članom KZS nudili tudi dodatne in posebne popuste in ugodnosti. Poleg kolesarke ponudbe pa smo vam pripravili še vrsto drugih možnosti. Nekateri bonitetni partnerji nudijo tudi možnost, da pristopno izjavo oddate pri njih.

Ugodne zavarovalne pakete namenjene kolesarjem

24-urno zavarovanje po vaši meri, kjer lahko določite nivo zavarovanja in vsebino.

Informacije o kolesarskih prireditvah

Informiranje o vseh zadevah, ki so zanimive za kolesarje na področju tekmovanj, rekreativnih prireditev in kolesarskih poti. Ker je spekter kolesarjev ter potreb različen, smo pripravili različne pakete, ki so primerni za kolesarje in spremljevalce ali družinske člane.

Kolesarska kartica

Zakaj je priporočljivo imeti kolesarsko kartico?
  • Ker lahko koristimo popuste pri bonitetih partnerjih.
  • Ker imamo s kartico zavarovano odgovornost proti tretji osebi.
  • Ker imamo nezgodno zavarovanje v domovini in tujini.
  • Ker lahko kasko zavarujemo svoje kolo.
  • Ker je cena zavarovanja ugodna.
  • Ker obstaja verjetnost, da poškodujemo samega sebe ali koga drugega in se s celovitim zavarovanjem zavarujemo.
  • Ker se splača in izplača.

Veljavnost kartice je eno leto od dneva včlanitve.

Pogoji zavarovanja

Kakšno zavarovanje odgovornosti vključuje osnovna kartica Kolesarske zveze Slovenije za 20 €?

Poleg ugodnosti pri bonitetnih partnerjih KZS, vključuje osnovna Kolesarska kartica Kolesarske zveze Slovenije za 20 € tudi zavarovanje odgovornosti kolesarja.

Zavarovana je odškodninska odgovornost rekreativnih kolesarjev, imetnikov kartice Kolesarske zveze Slovenije (zavarovanec), za škodo zaradi odškodninskih zahtevkov, ki jih proti zavarovancu uveljavljajo tretje osebe (oškodovanci) zaradi nenadnega in presenetljivega škodnega dogodka (nesreče) med rekreativnim kolesarjenjem in ima za posledico poškodovanje oseb in /ali poškodovanje stvari.

Zavarovalna vsota za osebe in stvari je enotna in znaša 20.000 € po zavarovalnem primeru. Zavarovanje se sklepa brez odbitne franšize.

Iz zavarovanja so izključeni odškodninski zahtevki za škodo, ki jo imetniki Kolesarske kartice KZS povzročijo v primeru udeležbe na kolesarskem tekmovanju (razen na kolesarskih prireditvah rekreativnega značaja).

Kako ravnati v primeru škodnega dogodka?

V primeru, ko pride do škodnega dogodka, imetnik Kolesarske kartice KZS (povzročitelj) seznani oškodovanca, da ima sklenjeno zavarovanje odgovornosti. Zavarovanec (povzročitelj) na zavarovalnico Generali poda prijavo škodnega primera odgovornosti (lahko tudi prek spleta na https://skode.generali.si/), kjer podrobno opiše škodni dogodek.

Oškodovanec pa na zavarovalnico Generali vloži odškodninski zahtevek.

Zakaj je zavarovanje koristno?

Zavarovalnica nudi imetniku Kolesarske kartice z zavarovanjem odgovornosti pravno zaščito (zaščita pred previsokimi ali neutemeljenimi odškodninskimi zahtevki) in tudi ekonomsko zaščito (ob izplačilu odškodnine to pomeni, da premoženje zavarovanca ne bo uporabljeno za povrnitev škode tretji osebi zaradi dogodka oziroma ravnanja, za katerega zavarovanec po zakonu odškodninsko odgovarja). Pomembno pa je tudi, da zavarovalnica zastopa imetnika Kolesarske kartice (povzročitelja) v nadaljnjih postopkih in ga tako razbremeni, saj se neposredno ne sooča več z oškodovancem – vse ureja zavarovalnica.