Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

BMX Race Ljubljana konec tedna tudi z mednarodno dirko UCI C1

21. aprila, 2023 | Aktualno, BMX Race

Konec tedna se začenja tudi domača sezona BMX dirkanja. V soboto in nedeljo bodo na ljubljanski BMX progi dirke za točke slovenskega pokala in regijske serije BMX Alpe-Adria. Nedeljska dirka je kategorije UCI C1, zato pričakujemo močno mednarodno konkurenco.

Lani se je sezona slovenskega BMX dirkanja v Ljubljani oktobra zaključila, prav tako z dirko kategorije UCI C1. Tako se na legendarno progo na Linhartovi 22. in 23. aprila tekmovalno dogajanje vrača že po dobrega pol leta. Prijavljenih je kar 160 tekmovalk in tekmovalcev iz sedmih držav.

Podaljšana proga, še več akcije

Sobotna in nedeljska dirka sta otvoritveni v regijski seriji BMX Alpe-Adria, ki letos združuje ducat dirk na šestih prizoriščih v Sloveniji, Avstriji in Madžarski. Obenem se s tem odpira tudi slovensko pokalno tekmovanje BMX Race Slovenija.

Legendarno progo ob Linhartovi cesti je KD Rajd, upravljavec ljubljanskega BMX parka in organizator BMX Race Ljubljana, v začetku aprila približal mednarodnemu standardu. Na podaljšani zadnji ravnini so dodali dva objekta, tako da je proga primernejša za tekmovanja na tako visoki ravni, mladi domači tekmovalci pa so dobili kakovostnejši poligon za trening in napredek.

Na še atraktivnejši progi so tudi letos favoriti Italijani. Prihaja nekaj članov reprezentance, ki velja za eno najmočnejših na svetu, med njimi bo nekdanji mladinski svetovni prvak Marco Radaelli. Glavni konkurenti naj bi bili slovaški in danski tekmovalci.

Tudi spletni prenos

V soboto se dogajanje s prvimi treningi začne ob 13. uri, pravo dirkanje pa ob 15.30. V nedeljo pa se z moti dirka začne ob 12. uri. Ogled je skoraj obvezen, če ne v soboto, pa vsaj v nedeljo, saj gre brez dvoma za eno najbolj atraktivnih kolesarskih disciplin, in to tako rekoč sredi Ljubljane.
V nedeljo bo sicer poskrbljeno tudi za prenos na spletni strani dirke.