Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Božično novoletni spektakel na velodromu v Novem mestu

30. decembra, 2022 | Velodrom

Pretekla dva dni je v Novem mestu na velodromu potekalo mednarodno tekmovanje za Pokal Novega mesta in Božično – novoletni kriterij. Odziv ekip in gledal je bil odličen in priča smo bili izvrstnim bojem.
Najmlajši kolesarji so se pomerili v dirkah na končni cilj, mlajši in starejši mladinci v dirkah na izpadanje, članice in člani ter mlajše in starejše mladinke pa v dirkah na točke.

V kategoriji U13 je med deklicami slavila Kaja Adam (Perutnina Ptuj) pred Nežo Rezelj, med dečki je bil najboljši Anej Resman (Perutnina Ptuj). V kategorji U14 sta med deklicami je slavila Lara Mehle, pri dečkih je zmagal Jure Jovanovič (Pogi team UAE Generali). V kategoriji U15 je bilo vse v znamenju Adrie Mobil, med deklicami sta bili prva in druga Iva Colnar in Laura Peterlin, med dečki je slavil Mai Prevejšek. Med mlajšimi mladinci je bil najboljši Nejc Peterlin, med starejšimi mladinci pa je slavil evropski prvak v disciplini na izpadanje, Italijan Matteo Fiorin, svetovni prvak, Žak Eržen, zaradi poškodbe tokrat ni mogel nastopiti, je pa v mavričnem dresu pred startom dirke pozdravil vse navzoče, kar so številni gledalci toplo in bučno pozdravili. Med člani je po 120 krogih največ točk zbral Madžar Bertold Drijver, drugi je bil Avstrijec Daniel Auer, tretji pa še en Madžar, Viktor Filutas. Med mlajšimi mladinkami je bila najboljša Eva Potočnik (Btc City Ljubljana Scott), med mladinkami Avstrijka Johana Martini, med članicami pa Madžarka Johanna Borissza.

Drugi dan mednarodnega tekmovanja na velodromu so številni gledalci, ki so dodobra napolnili tribune Olimpijskega centra Novo mesto, lahko uživali v predstavah na Božično novoletnem kriteriju. Začeli so najmlajši z dirkami na izpadanje in na končni cilj, nadaljevali mladinci z dirkami na točke, v zaključku pa smo lahko spremljali mini madison in v izjemni kulisi v zatemnjeni dvorani pod reflektorji še kraljevi madison. Po 26 letih, leta 1996 je bilo svetovno mladinsko kolesarsko prvenstvo, je Novo mesto ponovno gostilo mednarodno tekmovanje na velodromu. Zanimivo tekmovanje je bilo moč oba dneva spremljati tudi v neposrednih prenosih na spletu (tudi na MMC RTV SLO), ki jih je z odliko pripravila ekipa Šolskega centra Novo mesto.

Največ pozornosti drugi dan je požela disciplina madison, kjer so spremljali napete boje za točke na vseh sprintih. Slavila sta Madžara pred našima Erazmom Valjavcem in Matevžem Govekarjem, tretja je bila ekipa iz Češke.

Povezave do rezultatov:
Rezultati 1, Rezultati 2, Rezultati 3, Rezultati 4, Rezultati 5, Rezultati 6, Rezultati 7