Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Gremo na kolo 2023 – velodrom

18. novembra, 2023 | Aktualno, Cestno kolesarstvo, Ciklokros, Kolesarstvo, Velodrom

Programa so se udeležili posamezniki in družine iz večine slovenskih statističnih regij. Cilj programa je bil udeležence naučiti vožnje na velodromu z vsemi pravili, izboljšati obvladovanje kolesa ter prispevati k aktivnemu preživljanju prostega časa. Program se je odvijal na velodromu v Novem mestu, udeležii pa so se ga kolesarji iz več slovenskih statističnih regij. Program je bil za vse udeležence brezplačen.

Udeleženci so za vadbo prejeli primerna kolesa. Vsi udeleženci so bili navdušeni nad programom. Praktično vsi so osvojili način vožnje ter se ob tem zabavali. S programom smo povečali sposobnost vodenja kolesa ter pregled nad okolico. Vse to lahko udeleženci uporabijo tudi na cesti, kar prispeva k večji varnosti v prometu. Obenem jim omogoča tudi samostojno vožnjo na velodromu. S tem smo prispevali k širšim možnostim kolesarjenja.

Termini so potekali ob spodaj navedenih datumih med 16:00 in 19:00. Prva ura je bila namenjana pripravi udeležencev ter opreme. Sledila so teoretična navodila ter opis načrta vadbe. Sama vadba je je potekala vsakič po 2uri.