Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Koledar SloXcup 2024

15. januarja, 2024 | Gorsko kolesarstvo, SloXcup

Na prizoriščih SloXcup se bomo srečali devetkrat. Vrhunca bosta državni prvenstvi v kratkem krosu v Ljubljani in olimpijskem krosu v Trbovljah. Tudi letos tri dirke kategorije UCI C1.

Veseli nas, da se bo letos dirkalo na dveh novih progah: julija na državnem prvenstvu v olimpijskem krosu v Trbovljah, septembra pa na kratkem krosu v Godoviču. Državno prvenstvo v kratkem krosu se po letu 2021 vrača v Bike park Ljubljana v Podutiku. V koledar UCI so vpisane še tri dirke prve kategorije: XCO Vrtojba, XCO Kamnik in XC Kočevje.

Datum
24.3.2024
Ime dirke
XCO Vrtojba
Kraj
Vrtojba
Velja za
SloXcup, UCI C1
Organizator
KD Deš fleš
Datum
5. 5. 2024
Ime dirke
XCC Ljubljana
Kraj
Ljubljana
Velja za
DP
Organizator
Kolesarska zveza Slovenije
Datum
19. 5. 2024
Ime dirke
XCO Kamnik
Kraj
Kamnik
Velja za
SloXcup, UCI C1
Organizator
KD Calcit Kamnik
Datum
2. 6.2024
Ime dirke
XCO Ketncug Kotečnik
Kraj
Liboje
Velja za
SloXcup
Organizator
ŠD Vertikala
Datum
8.-9. 6. 2024
Ime dirke
XC Kočevje
Kraj
Kočevje
Velja za
SloXcup, UCI C1
Organizator
KD Melamin
Datum
20. 7. 2024
Ime dirke
XCO Trbowle
Kraj
Trbovlje
Velja za
SloXcup, DP
Organizator
MTB klub Trbovlje
Datum
7. 9. 2024
Ime dirke
XC Rašica
Kraj
Selo pri Vodicah
Velja za
SloXcup mladi, veterani
Organizator
SD Strahovica
Datum
14. 9. 2024
Ime dirke
XCC Godovič
Kraj
Godovič
Velja za
SloXcup
Organizator
MBK Črni Vrh
Datum
28. 9. 2024
Ime dirke
XCC Energija Domžale
Kraj
Domžale
Velja za
SloXcup
Organizator
ŠD Energija
XCO Vrtojba, 24. 3. 2024

Tradicionalno se slovenski pokal v krosu začenja v Vrtojbi in tako bo tudi letos na četrto marčevsko nedeljo. Običajno se v Biljenskih gričih pomeri vrhunska konkurenca, zato spektakel na od lani še atraktivnejši progi gotovo ne bo izostal.

XCC Ljubljana, 5. 5. 2024 – državno prvenstvo

Tokrat državno prvenstvo ne bo štelo za točke serije SloXcup. Ker prostor ne omogoča postavitve prog za najmlajše, bo razpisano za kategorije, ki tekmujejo za državne naslove: od U15 dečki in deklice ter starejše, vključno z amaterji in veterani. V Podutiku se bomo srečali 5. maja. Po prvih ogledih terena kaže, da bo atraktivna dirka verjetno manj selektivna kot na državnem prvenstvu leta 2021.

XCO Kamnik, 19. 5. 2024

Na najstarejšem aktualnem prizorišču slovenskega pokala v krosu bomo dirkali že 26., tudi letos na dirki prve kategorije.

XCO Ketncug Kotečnik, 2. 6. 2024

Letos se vračamo na prizorišče lanskega državnega prvenstva v Bike gverku Kotečnik v Libojah. Na premierni izvedbi so organizatorji iz ŠD Vertikala poskrbeli za odlično vzdušje, zahtevna proga pa je tekmovalce navdušila.

XC Kočevje, 8.–9. 6. 2024

Junija bo dirkanje na globalni sceni v polnem zamahu, a nekaj najboljših bomo gotovo spet videli tudi v MTB trail centru Kočevje, na edini slovenski dvodnevni dirki. V soboto, 8. junija se bodo pomerile kategorije do vključno U15, v nedeljo, 9. junija pa vsi starejši. Mladinski in članski kategoriji seveda tudi letos za točke UCI na dirki prve kategorije.

XCO Trbowle, 20. 7. 2024 – državno prvenstvo

Trbovlje so tradicionalno trdnjava gravitacijskega dirkanja. A prekaljeni organizatorji iz MTB Trbovlje, sicer med drugim organizatorji olimpijskega krosa na Lošinju, so se odločili pripraviti progo za kros tudi na domačem terenu. Nova proga nastaja v Športnem parku Kipe, tik nad mestnim središčem.

XC Rašica, 7. 9. 2024

V Selu pri Vodicah se bodo na vznožju Rašice pomerile kategorije SloXcup – mladi, torej U17 in mlajši, ter amaterji in veterani, ki so lani na tej kratki, a sladki progi dirkali prvič. Vsi ostali bodo lahko nastopili v kategoriji open.

XCC Godovič, 14. 9. 2024

V Godoviču bo počasi zrasel nov center za trening kolesarjev MBK Črni Vrh in greh bi bil, če se ne bi tam srečali tudi na dirki. Do sredine septembra bo vse nared za kratki kros in predzadnjo dirki v seriji.

XCC Energija Domžale, 28. 9. 2024

Od sezone se bomo tudi letos poslovili konec septembra s kratkim krosom na MTB poligonu Šumberk.