Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Mihael Štajnar novi državni prvak v ciklokrosu

27. decembra, 2022 | Ciklokros |

Na praznični ponedeljek je v Ljubljani potekalo državno prvenstvo v ciklokrosu, ki je hkrati zaključilo kratko pokalno sezono v tej disciplini. Zmagovalec in novi državni prvak je postal Mihael Štajnar, član ekipe MebloJogi Proconcrete.

Lokacija med Savo in Hipodromom Stožice se je lani na prvi izvedbi ciklokrosa izkazala kot odlično prizorišče za tovrstne dirke, in tudi letos je v organizaciji KD Rog oz. Pogi Team UAE Generali poskrbela za številčno udeležbo.

Največ oči je bilo uprtih v člansko dirko, kjer je veliko pozornosti požel nastop prvega kolesarja sveta Tadeja Pogačarja, ki je bil tudi lanski zmagovalec ciklokrosa v Stožicah. A letos ni bil kos izvrstnemu Štajnarju, ki je vodil od drugega kroga naprej in suvereno osvojil prvo mesto. Tadej je dirko končal kot 2., 3. mesto pa je osvojil član Calcita Matic Kranjec Žagar.

Dirke so potekale tudi v ostalih kategorijah, med ženskami je slavila Tanja Žagar, med starejšimi mladinci je zmago osvojil član POGI TEAM UAE GENERALI Jakub Husar, naslov državnega prvaka pa je ubranil Marcel Gladek.