Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Pokljuka in Radovljica prizorišči boja za majice državnih prvakinj in prvakov v cestnem kolesarstvu

16. junija, 2023 | Cestno DP, Cestno kolesarstvo, KZS, Team Slovenija |

Junij je najbolj pester kolesarski mesec, kar se tiče dogajanja na slovenskih cestah. Ta teden nas čaka Dirka po Sloveniji. Že v tednu za tem, pa se bodo najboljše kolesarke in kolesarji pomerili za prestižne majice državnih prvakinj in prvakov. 22. 6. jih čaka vožnja na čas s ciljem na Pokljuki, v nedeljo, 25. 6., pa še cestna dirka.

Letos bo trasa vožnje na čas potekala in Zgornjih Gorji do Rudnega polja na Pokljuki. Prizorišče cestne dirke pa bo Radovljica, ki je državno prvenstvo že gostila v letu 2019. Startno – ciljni prostor je na Vurnikovem trgu pri Knjižnici A. T. Linharta Radovljica, krog pa je dolg 19, 5 km. Kolesarke in kolesarji se bodo iz Radovljice odpravili proti Zapužam, nato mimo Zg. In Sp. Otoka do Zgornje Dobrave, kjer so bodo obrnili nazaj proti Radovljici mimo Kamne gorice in Zg. Lipnice. Na koncu kroga sleci še zelo zahteven kratek vzpon, tudi z naklonom 20%, do centra Radovljice.

Dirke se bodo v nedeljo začele že ob 8:30 uri, vrhunec pa bo na sporedu ob 14:30, ko bodo z dirko začeli kolesarji v članski konkurenci, kjer pričakujemo tudi nastop Tadeja Pogačarja in Mateja Mohoriča, ki bosta glavna favorita za naslov državnega prvaka. Člani bodo odpeljali 8 krogov, kar bo za navijače ob progi zelo atraktivno. Leta 2019 je na tej trasi naslov državnega prvaka osvojil Domen Novak, danes ekipni kolega Tadeja Pogačarja.

V četrtek se bo dogajanje začelo ob 14:00 uri z vožnjo na čas parakolesarjev, sledijo mlajše kategorije v ženski in moški konkurenci. Start žensk Elite bo ob 16:35, start moških elite pa ob 17:10.

Trasa in profil – Vožnja na čas Zg. Gorje – Rudno polje Pokljuka 22. 6. 2023

Trasa in profil – Cestna dirka Radovljica 25. 6. 2023