Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Prihaja teden grbin

14. septembra, 2023 | Aktualno, Gorsko kolesarstvo, Grbine so fine, Pumpaj Slovenija, Pumptrack

Naslednji teden cela serija prireditev na pumptrackih! Grbine so fine s Foksijevo kolesarsko šolo v Škofji Loki in Brežicah, vrhunec pa bo nedeljska tretja dirka serije Pumpaj Slovenija – Telekom s spremljevalnim programom Grbine so fine Slovenije v Zagorju ob Savi. Na Olimpijskem festivalu v soboto in nedeljo Kolesarska zveza Slovenije pripravlja še predstavitev na kolesarskem poligonu na Kongresnem trgu.

Kdor si bo želel pumpati, bo lahko naslednji teden pumpal na veliko. In prav je tako, saj nas potem že čaka državno prvenstvo v pumptracku 7. oktobra v Zrečah.

Grbine so fine drugič v Škofji Loki, prvič v Brežicah

V Škofji Loki smo zaradi posledic poplav žal odpovedali dirko serije Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije, nismo pa se odpovedali programu Grbine so fine. V ponedeljek, 19. septembra bo tako na pumptracku Škofja Loka pri stari vojašnici potekala Foksijeva kolesarska šola pod vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije. Otroci se bodo preizkusili še na Foksijevih kolesarskih izzivih, prisoten bo tudi zdaj že vsem znani lisjak.

Naslednji dan, v torek 19. septembra pa program Grbine so fine premierno prihaja v Brežice. Oba popoldneva začnemo ob 15.30 in končamo okoli 18.30. V Brežicah in Škofji Loki bo, kot običajno na voljo tudi brezplačna izposoja koles, ki jih prijazno zagotavlja Bičikleto. Poleg osvojenih spretnosti bodo otroci domov odnesli tudi diplome in nagrade presenečenja.

Iz Posavja v Zasavje, na dirko Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije

S celotnim programom dirkanja, šole in zabave se vračamo že v nedeljo, 24. septembra. Zavod za šport Zagorje in Kolesarski klub Zagorska dolina pripravljata prireditev na zagorskem pumptracku tretje leto. Tako lahko že rečemo, da je Zagorje ob Savi tradicionalno prizorišče dirkanja na grbinah.

Pred državnim prvenstvom v Zrečah pričakujemo odlično konkurenco, saj se bodo lahko tekmovalci še zadnjič preizkusili v tekmovalnem ritmu. Reprezentanti v pumptracku bodo nastopili na domačih tleh po udeležbi na kvalifikacijskih dirkah za svetovno prvenstvo v pumptracku v Švici in na Češkem, tekmovalci v BMX dirkanju pa po sobotnem državnem prvenstvu v Mariboru.

Kvalifikacijski nastopi se začnejo ob 10.45, izločilni boji ob 12.45. K dirkanju so vabljeni prav vsi, kajti z nagrado v vrednosti sto evrov bo nagrajen tudi udeleženec z najbolj povprečnim časom kroga!

Čez cel dan poteka spremljevalni program Grbine so fine. Foksijevi kolesarski izzivi in kolesarska šola pod vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije se začnejo ob 10. uri. Dobrodelna akcija En krog za razvoj sledi tekmovalnemu programu ob 14.30.

Kot običajno, bo program spremljala akcija Gremo na kolo. V organizaciji KK Zagorska dolina se bodo udeleženci podali na brezplačno vodeno vožnjo po progah gorskokolesarskega parka Cilenca Trails.

Akcija tudi na Olimpijskem festivalu in dnevu slovenskega športa

Kdor ne bo v Brežicah, je v soboto 23. septembra in nedeljo 24. septembra vabljen na Kongresni trg v Ljubljani, kjer bo med mnogimi drugimi športi predstavljeno tudi kolesarstvo. Inštruktorji Kolesarske zveze Slovenije  bodo preko celega dne na kolesarskem poligonu pomagali otrokom usvojiti osnovne kolesarske spretnosti na zabaven način.

V Goriških brdih zaključek serije Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije

Po dirki v Zagorju in državnem prvenstvu v Zrečah 7. oktobra – tudi državno prvenstvo šteje za točke pokala – se bo serija 14. oktobra s peto dirko zaključila v Vipolžah. Pozen termin, to že, a verjamemo, da v prijetnem poznojesenskem vremenu.

Nosilec projekta Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije s programom Grbine so fine je Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Generalni pokrovitelj je Telekom Slovenije, pokalni pokrovitelji so trgovina in servis Bičikleto, ki je s kolesi tudi pokrovitelj Grbine so fine, Furam zase, Blacktown Construction GmbH, Rascal Bikes in Alliance ASE, ki je tudi pokrovitelj akcije En krog za razvoj.

Več o pokalu Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije