Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Eugenija Bujak prvi dan prvenstva do odličnega 8. mesta v vožnji na čas

20. septembra, 2023 | Aktualno, Cestno kolesarstvo, KZS, Team Slovenija

Evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu se je danes tudi uradno začelo. V mestu Emmen so bile na sporedu vožnje na čas za vse starostne kategorije, z vrhuncema v ženski in moški Elite konkurenci. Največ oči je bilo ob odsotnosti moških članskih predstavnikov uprtih v edino slovensko predstavnico v članski konkurenci Eugenijo Bujak, ki se je izkazala z odlično vožnjo. V močni konkurenci World Tour kolesark je dosegla odlično 8. mesto in znova potrdila, da spada med najboljše kronometriske na svetu.

Z nastopom je bila zadovoljna tudi Eugenija, ki je povedala: » z današnjim nastopom sem lahko res zadovoljna. Po zadnji dirki sem bila precej utrujena, a je počitek v zadnjih dneh prišel prav. Noge so se danes dobro vrtele in z doseženim rezultatom med prvih 10 sem zadovoljna. Tudi glede na zaostanek lahko rečem, da sem odpeljala odlično vožnjo na čas. Za 3. mestom sem zaostala manj kot pol minute.«

Dan so začele kolesarske v mladinski konkurenci. Slovenske predstavnice so bile Neža Zupanič, Sara Pestotnik in Ema Podberšič. Prva se je na skoraj 20 km dolgo progo podala Sara, kmalu za njo pa še preostali dve. Za to kategorijo je bila proga kar dolga, saj takšnih preizkušenj med sezono niso vajene. Na koncu so se razvrstile od 25. do 38. mesta. Najboljša je bila Neža Zupanič.

Dekletom so sledili mladinci, v postavi Anže Ravbar, Jaka Marolt in Erazem Valjavec. Fantje so nastopili na isti progi kot mladinke pred njimi. Na skoraj 20 km dolgem krogu ni bilo veliko zahtevnih ovinkov, najbolj je nastope oviral močan veter. Erazem in Jaka sta dosegla skoraj enak čas in končala eden za drugim. Erazem je bil 22. Jaka pa 23., Anže je po slabši zadnji četrtini proge končal na 48. mestu.

V kategoriji žensk do 23. leta je Nika Bobnar dosegla 27. mesto. Jutri bodo mladinke in mladinci nastopili v mešani ekipni tekmi, s petkom pa se začnejo cestne dirke.