Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Škofjeloške Grbine so fine privabile čedno število najmlajših kolesarjev

20. septembra, 2023 | Aktualno, Gorsko kolesarstvo, Grbine so fine, Pumpaj Slovenija, Pumptrack

Letos v Škofji Loki sicer ni bilo dirke pokala Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije, vseeno pa smo v ponedeljek na tamkajšnjem pumptracku izvedli program Grbine so fine s Foksijevo kolesarsko šolo.

Program Grbine so fine je pomemben sestavni del državnega pokala v pumptracku, ki ga v tej sezoni sestavlja pet dirk. Občasno pa s Foksijevo kolesarsko šolo in Foksijevimi kolesarskimi izziv za najmlajše obišče pumptrack poligone tudi izven tekmovalnega programa. Lisjak Foksi je tako v ponedeljek, 18. septembra na pumptrack pri stari vojašnici V Škofji Loki poskrbel za prijetno in koristno kolesarsko popoldne.

Vaja dela varnega kolesarja

Nekaj kapelj dežja na začetku mladih kolesarjev ni ustavilo in do konca dne je v Foksijevi kolesarski šoli sodelovalo 35 otrok v petih skupinah. Omejitev ni: najmlajši so se pripeljali s poganjavčki, starejši s kolesi, za brezplačno izposojo pa so bila na voljo BMX kolesa, ki jih zagotavlja pokrovitelj Bičikleto.

Inštruktorji Kolesarske zveze Slovenije so v Foksijevi kolesarski šoli otroke učili pravilnega položaja na kolesu, varnega zaviranja in zavijanja, vožnje z eno roko ter vožnje čez grbino. Vse to je pomembno za varno kolesarjenje in pozneje tudi udeležbo v prometu.

Seveda so po izzivih prevozili nekaj krogov na pumptracku. Tam je inštruktor Luka Borse prikazal nekaj lepih trikov in gotovo pri marsikom vzbudil še večje navdušenje nad kolesarjenjem po grbinah.

Otroci so na koncu prejeli nagrade in diplome, ter se fotografirali z lisjakom Foksijem.

Dogodek v Brežicah prestavljen, v Zagorju ob Savi pa že v nedeljo

V Brežicah jo je Foksiju žal zagodlo slabo vreme, zato bodo Grbine so Fine obiskale Posavje čez štirinajst dni, v torek 3. oktobra, z začetkom ob 15.30 in zaključkom ob 18.30.

Že v nedeljo, 24. septembra pa bodo Grbine so fine v Zagorju ob Savi del tretje dirke serije Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije. Foksijevi kolesarski izzivi in šola se začnejo že ob deseti uri zjutraj in trajajo do 14.30. Ob 10. uri zjutraj pa Kolesarski klub Zagorska dolina v okviru akcije Gremo na kolo pripravlja vodeno vožnjo po poteh gorskokolesarskega parka Cilenca Trails.

Nosilec projekta Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije s programom Grbine so fine je Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Generalni pokrovitelj je Telekom Slovenije, pokalni pokrovitelji so trgovina in servis Bičikleto, ki je s kolesi tudi pokrovitelj Grbine so fine, Furam zase, Blacktown Construction GmbH, Rascal Bikes in Alliance ASE, ki je tudi pokrovitelj akcije En krog za razvoj.