Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Jubilejna 10. Velika nagrada Slovenske Istre powered by I Feel Slovenia

14. marca, 2024 | Aktualno, Kolesarstvo, KZS

Na domačih tleh se kolesarska sezona tradicionalno začne z Veliko nagrado Slovenske Istre powered by I Feel Slovenia, enodnevno dirko kategorije 1.2. V partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo bo tudi letos zagotovljen prenos v živo na spletnem portalu MMC RTV Slovenija.

Prva v seriji štirih slovenskih pomladanskih enodnevnih dirk bo tudi letos predstavila lepote turistične destinacije Slovenske Istre, ki je priljubljeno pribežališče kolesarjev zlasti v zimskem in pomladanskem času. Ne le za turistično destinacijo, pač pa tudi za domače kolesarske ekipe je pomembno, da bo Kolesarska zveza Slovenije v partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo in blagovno znamko I Feel Slovenia tudi letos zagotovila prenos v živo.

Sodelovanje z obalnimi občinami

Lani je Kolesarska zveza Slovenija obudila sodelovanje z vsemi štirimi obalnimi občinami, to so Izola, Piran, Koper in Ankaran. Krožna trasa Velike nagrade Slovenske Istre powered by I Feel Slovenia tako obišče nekaj najlepših kotičkov na istrski obali in njenem zaledju, kar je tudi garancija za atraktivno dirkanje.

Na startu v Izoli pričakujemo 176 kolesarjev iz kar 30 ekip. Na 33 kilometrov dolgem velikem krogu se bodo vzpeli v Barede in se skozi Gažon in Šmarje pod slikovito Padno spustili v dolino Dragonje. Ob Krajinskem parku Sečoveljske soline se trasa nadaljuje v Portorož in skozi Strunjan nazaj v Izolo. V zaključku sledijo še trije dobrih sedem kilometrov dolgi krogi v Izoli in neposrednem zaledju.

Predsednik Kolesarske zveze Slovenije Pavel Marđonović: »Začenja se kolesarska sezona tudi na slovenskih cestah. Vesel sem, da se je letos trojčku dirk priključila še ena dirka in so v enem tednu na sporedu kar štiri mednarodne dirke. Ta uvod v sezono pri nas postaja zelo uveljavljen in tudi med ekipami vlada veliko zanimanje. Že tretje leto zapored sodelujemo tudi z STO – I Feel Slovenia in s tem lahko zagotovimo tudi prenos dirk v živo. Vesel sem, da se v kolesarskih drikah prepoznali odličnega partnerja za promocijo Slovenije. Mi se bomo še naprej trudili, da predvsem našim kolesarjem omogočamo te dirke na katerih lahko razvijejo svoj potencial in se dokažejo tujim ekipam.«