Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Laura Šimenc na UCI Esports svetovnem prvenstvu osvojila 25. mesto

19. februarja, 2023 | Svetovno prvenstvo

Včeraj je v sklopu letošnjega svetovnega prvenstva v kolesarstvu, ki bo avgusta v Glasgowu, potekalo Esports svetovno prvenstvo v kolesarjenju preko aplikacije Zwift. Slovenske barve je zastopala Laura Šimenc in v ženski konkurenci Elite osvojila 25. mesto.

Virtualne dirke so potekale po cestah mesta Glasgow z okolico, predstavili so nov format tekmovanja, ki je bil sestavljen iz treh dirk. 78 tekmovalk se je v prvi stopnji na skoraj 14 km dolgi progi borilo za vstop med 30 najboljših. V izenačenem boju, je Laura uspešno opravila s prvo dirko in zaključila na 13. mestu.

Po nekaj minutnem premoru je sledila že druga dirka, šlo je za kratko gorsko etapo. Laura se je na začetku dobro držala, v zaključku pa ji je malo zmanjkalo moči in prvenstvo je končala na 25. mestu. Želja je bil preboj v tretjo dirko, a ji je bolezen, ki ji je odvzela nekaj moči, malce prekrižala načrte.

V ženski konkurenci je slavila Nizozemka Loes Adegeest, pri moški pa Danec Bjørn Andreasson.

Laura je postala prva Slovenka, ki je nastopila na Esports svetovnem prvenstvu v kolesarstvu in se tako vpisala v zgodovino. S tem prvenstvom je UCI naredil uverturo v glavni del dogajanja, ki bo Glasgowu potekalo poleti. Od 3. do 13. avgusta se bodo tam pomerili najboljši kolesarji v vseh kolesarskih disciplinah.