Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Maruša Tereza Šerkezi evropska prvakinja v olimpijskem krosu med dekleti do 16 let

6. avgusta, 2023 | Aktualno, Cestno kolesarstvo, KZS, Team Slovenija

Lani najboljša med dekleti, starimi 15 let, je danes uspeh ponovila še v leto starejši kategoriji. Maruša Tereza Šerkezi je evropska prvakinja drugič zapored! Eva Terpin v kategoriji deklet, starih 15 let, do bronaste medalje! Ne gre prezreti niti rezultatov Mete Tancik, pred dvema letoma že evropske prvakinje, in pa Tajde Šoštarko. Kot kaže v ženskem krosu prihaja nova generacija “vražjih deklet”.

Il Ciocco v Toskani bo za Slovence še enkrat zapisan z zlatimi črkami. Prvič je bilo to leta 1991, ko smo Slovenci pod novo zastavo prvič nastopili na SP, drugič pa zagotovo danes, ko je Maruša Tereza osvojila novo zlato medaljo in še enkrat postala najboljša v Evropi!

Po bronu na driki kratkega krosa pred dvema dnevoma je Maruša Tereza Šerkezi osvojila še zlato medaljo v krosu. Šerkezi je tako ponovila lanski uspehiz Capriase blizu Lugana v italijanskem delu Švice, ko je postala evropska prvakinja med dekleti, starimi 15 let. Tokrat je bila hitrejša od 67 tekmic! Drugouvrščeno Avstrijko Antonio Grangl je prehitela za 2 minuti 21 sekund. Tretjeuvrščena Čehinja Amalie Gottwaldowa je zaostala 2 minuti in 59 sekund.