Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Minuli vikend je v Češči vasi potekalo državno prvenstvo na velodromu

6. februarja, 2024 | Aktualno, KZS, Velodrom, Velodrom DP

Minulo soboto in nedeljo je v Olimpijskem centru v Češči vasi pri Novem mestu potekalo državno prvenstvo na velodromu. Podelili smo kar 49 kompletov medalj v ženski in moški konkurenci. Dirkališčno kolesarstvo je pri nas v strmem vzponu in to je bilo vidno tudi na tem prvenstvu. Kvaliteta opreme tekmovalcev in način dirkanja je iz leta v leto na višji ravni. Nenazadnje smo v zadnjih dveh letih dosegli kar 5 medalj na velikih tekmovanjih.

Letošnje prvenstvo je za razliko od lanskega potekalo v začetku leta. S tem so ga vrnili na prvotni termin, ki je zaradi plana treninga v zimskem času najbolj ustrezen. Lani smo bili primorani prvenstvo zaradi podrtja strehe velodroma organizirati v mesecu oktobru. Nove državne prvake smo tako dobili že po štirih mesecih, a spremljali smo res visok dirkanja in boje za medalje.

Najbolj napeti boji so potekali v olimpijski disciplini Omnium v moški kategoriji Elite in v kategoriji starejših mladincev. Vse do zadnjega sprinta dobitniki medalj niso bili znani. Vrhunec prvega dne je bila tudi atraktivna disciplina Madison, ki jo je dobil dvojec Eržen – Peterlin.

Vse rezultate pa si lahko ogledate na tej povezavi.