Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Mladinci po novih odličnih predstavah na Pokalu narodov, že na 2. mestu na mednarodni UCI lestvici

26. aprila, 2023 | Aktualno, Cestno kolesarstvo, Team Slovenija |

Mladinska reprezentanca se je minuli vikend mudila v Italiji, na etapni dirki Pokala narodov. L’Eroica ali dirka herojev, je potekala tudi po poteh znane enodnevne dirke Strade Bianche in je bila sestavljena iz treh etap. Že v petek dopoldan je bil na sporedu ekipni kronometer, popoldan že druga etapa, zaključila pa se je v soboto s kraljevsko zadnjo etapo. Slovenska reprezentanca je dosegla lep ekipni uspeh, ki ga je s 3. mestom na zadnji etapi in skupno 4. mestom kronal Jakob Omerzel.

Reprezentanca je nastopila v postavi: Jaka Marolt, Sven Aleksander Mernik, Jakob Omerzel, Anže Ravbar, Nikolaj Gregorič in Ino Gorjanc. L’Eroica je bila druga dirka v koledarju Pokala narodov, ki šteje tudi za kvoto na svetovnem prvenstvu. Naši fantje so se odlično odrezali. Že v petek so v ekipnem kronometru dosegli solidno 8. mesto, kar je glede na čas treninga te specifične discipline, lep uspeh. 

Odločilna je bila zadnja, 3. etapa, ki je bila najbolj zahtevna. Naši fantje so ekipno dirkali odlično in so bili ves čas v ospredju. V zaključku je imel največ moči Jakob Omerzel, ki je dosegel 3. mesto na zadnji etapi in skupno 4. mesto. Lep ekipni uspeh sta dopolnila Anže Ravbar in Jaka Marolt z 12. in 17. mestom v skupni razvrstitvi.

V sklopu L’Eroice je bila potem v nedeljo na sporedu še enodnevna dirka, Coppa Andrea Meneghelli, na kateri so prav tako vidno vlogo igrali naši kolesarji. Odličen je bil Anže Ravbar, ki je bil skoraj polovico dirke v begu s še tremi kolesarji. Kazalo je že, da bo v cilj prišel med prvimi tremi, a mu je na koncu malenkost zmanjkalo moči in je zaključil na še vedno odličnem 4. mestu. Jakob Omerzel je bil 8.,Nikolaj Gregorič pa 10. 

S tem so naši fantje prišli že na drugo mesto na mednarodni UCI lestvici in pokazali, da se nam za prihodnost ni potrebno bati.