Generic selectors
Prispevki

Mladinci ta vikend na dirki Guido Reybrouck Classic v Belgiji

17. marca, 2023 | Aktualno, Cestno kolesarstvo, Team Slovenija

Mladinska cestna reprezentanca se že cel teden mudi v Belgiji, kjer so prejšnji teden že dosegli odličen rezultat, ko je Žak Eržen dosegel 3. mesto. Ta vikend jih čaka novo dirka, tokrat dvodnevna, Guido Reybrouck Classic.

Dirka je kategorije 2.1 se začne s 11 km dolgim kronometrom ter drugi dan zaključi s krožno dirko dolgo 121 km. Nastopili bodo v isti postavi kot pretekli vikend na dirki Nokere Koerse. Selektor Nace pred dirko: “Glede na to, da vožnje na čas letos še nismo vozili, ne vemo točno kaj lahko pričakujemo od prve etape, ki jo bo zaznamoval tudi veter s strani. Fantje so pretekli teden poleg preostalih opravili tudi dva treninga na specialnih kolesih za kronometer, ki je specifična disciplina in bomo videli kam lahko v tem času posežemo. Druga etapa bo ravninska s krožnim zaključkom v mestu Damme, in bi morala biti bolj po naših željah, saj smo že dokazali, da se lahko na takih trasah uvrstimo visoko, kar bo seveda v nedeljo tudi naš cilj.

Mladinci so že od prejšnjega tedna v Belgiji, kjer so med drugim opravili tudi ogled trase Paris – Rubaix, ki jih čaka čez dva tedna. Po res odličnem začetku sezone si lahko obetamo novih uspehov na prihajajočih dirkah. Fantje so dokazali, da so v dobri formi in se hitro učijo.