Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Podpisan prvi sporazum o sodelovanju med Policijo in Kolesarsko zvezo Slovenije

5. marca, 2024 | Aktualno, KZS, Team Slovenija

Na podlagi skupnega interesa je bil danes, 5. marca 2024, prvič podpisan sporazum o sodelovanju med Policijo in Kolesarsko zvezo Slovenije.

Načrt sta podpisala generalni direktor policije mag. Senad Jušić in predsednik Kolesarske zveze Slovenije Pavel Marđonović. Podpisu je prisostvoval tudi Matjaž Leskovar iz Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi.

Namen sporazuma je nadgradnja dosedanjega sodelovanja na področju razvoja kolesarskega športa in razvoja slovenskih kolesarskih reprezentanc. Uspehi slovenskih kolesarjev v zadnjih letih so namreč prispevali k temu, da je kolesarstvo v Sloveniji čedalje bolj priljubljeno. Število rekreativnih kolesarskih prireditev in večjih kolesarskih dirk, ki so v svetu kolesarstva prepoznavne, se vztrajno povečuje.

Sodelovanje bo potekalo na različnih področjih. Med drugim pri izvajanju ukrepov za preprečevanje neprimernega vedenja gledalcev na kolesarskih prireditvah, pripravi strokovnih usposabljanj in posvetov ter medsebojnem sodelovanju pri preventivno-promocijskih aktivnostih za izboljšanje varnosti na kolesarskih prireditvah. Kolesarska zveza Slovenije bo sodelovala tudi pri usposabljanju za varno vožnjo policistov kolesarjev.

Sporazum daje obema priložnost za nadgradnjo znanja in izmenjavo izkušenj predvsem na področju usposabljanja, preventivnega delovanja in promocije policije in kolesarske zveze doma in v svetu.