Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije v Zagorju ob Savi premagal nepričakovani dež. Dirka bo 2. oktobra!

26. septembra, 2023 | Aktualno, Gorsko kolesarstvo, Grbine so fine, Pumpaj Slovenija, Pumptrack

Ob ugodni vremenski napovedi smo v Zagorju ob Savi do zadnjega pričakovali lepo dirko, a je tik pred začetkom prireditve začelo deževati. Za izpeljavo regularnega tekmovanja je postal poligon nevaren, zato so glavni sodnik, organizatorji in predstavniki Kolesarske zveze Slovenije soglasno sprejeli odločitev o odpovedi prireditve. K sreči je že znan nov termin: v ponedeljek, 2. oktobra bo v Zagorju dirka prvič potekala pod žarometi.

Po sobotnem deževju je napoved suhega vremena dan pred dirko potrdil tudi dežurni prognostik pri ARSO. Žal je narava presenetila. Po podatkih meteorologov je deževalo dvesto kilometrov zahodneje od predvidevanj. V Zagorju ob Savi je začelo deževati ob sedmih zjutraj, ko je bilo na prizorišču že vse pripravljeno na začetek prireditve. Radarska slika padavin žal ni kazala na izboljšanje.

Na prvem mestu varnost tekmovalcev

Na poligonu je ponekod zastajala voda, predvsem pa je bilo z vidika varnosti problematično, da se je na progi nabiralo blato z vrha zavojev in spod gum tekmovalcev. Podlaga je bila preveč spolzka za izvedbo v regularnih pogojih, ki bi omogočali korektno dirkanje.

Po posvetu z nekaterimi vrhunskimi tekmovalci, ki so bili prisotni na prizorišču, je zato organizacijski odbor ob soglasju glavnega sodnika sklenil težko odločitev o odpovedi prireditve. To je bilo takoj sporočeno prek družbenih omrežij in vsem prijavljenim v najkrajšem možnem času prek elektronske pošte.

2. oktobra v Zagorju dirka pod žarometi

Dirka v Zagorju ob Savi bo vendarle izpeljana, saj sta Kolesarski klub Zagorska dolina in koordinatorica pokala pri Kolesarski zvezi Slovenije Neja Malavašič Šurca že našla nadomestni termin še pred državnim prvenstvom v Zrečah. To bo torej ponedeljek, 2. oktober.

Tekmovanje bo tako prvič izvedeno med tednom. Pred tem bo Kolesarska zveza Slovenije v partnerstvu z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez popoldne izvedla program Grbine so fine s Foksijevo kolesarsko šolo za najmlajše.

Večerni spektakel, tretja letošnja dirka serije Pumpaj Slovenije – Telekom Slovenije bo tako odlična priprava na državno prvenstvo v Zrečah, ki bo 7. oktobra štelo tudi za točke serije.

Plačane štartnine: vračilo ali prenos na naslednjo dirko

Že plačana štartnina se lahko prenese na eno od naslednjih tekmovanj Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije (nadomestna dirka v Zagorju 2. 10., državno prvenstvo v Zrečah 7. 10., Vipolže 14. 10.). V primeru, da se odločite za vračilo denarja, prosimo, da pišete na info@prijavim.se.

 

Nosilec projekta Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije s programom Grbine so fine je Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Generalni pokrovitelj je Telekom Slovenije, pokalni pokrovitelji so trgovina in servis Bičikleto, ki je s kolesi tudi pokrovitelj Grbine so fine, Furam zase, Blacktown Construction GmbH, Rascal Bikes in Alliance ASE, ki je tudi pokrovitelj akcije En krog za razvoj.