Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Seminar za motoriste – redarje, voznike in spremljevalce na kolesarskih prireditvah

15. februarja, 2023 | KZS |

Včeraj smo v Tacnu organizirali seminar za motoriste – redarje, voznike in spremljevalce na kolesarskih prireditvah, z namenom varne in regularne organizacije kolesarskih prireditev. Seminarja se je udeležilo 150 ljudi, ki so udeleženi pri organizaciji slovenskih kolesarskih prireditev.

Seminar je potekal na Policijski Akademiji v Tacnu. Uvod je naredil UCI komisar Peter Judež, ki je predstavil teoretični vidik spremstva na kolesarskih dirkah, s praktičnimi primeri je uvodni del dopolnil  športni direktor na Kolesarski zvezi Slovenije, Martin Hvastija.

Nadaljeval je Matjaž Leskovar – višji policijski inšpektor, ki je predstavil vlogo policije na kolesarskih prireditvah in naloge policistov udeleženi na prireditvi. Za vse voznike motoriste je bilo izjemno zanimivo in poučno predavanje Sandija Sheikha – policistva in inštruktorja za varno vožnjo motornih koles, ki je predaval o teoriji varne vožnje motornih koles.

Seminar, ki je trajal 4 ure, je zaključil Darko Kraševec – motorist in sodnik na motorju, s praktičnimi primeri iz kolesarskih prireditev, ki bodo koristile vsem udeležencem.

Vodja Izobraževanja za motoriste in voznike osebnih vozil na dirkah pri KZS je Aleš Galof, ki je tudi koordinator njihovega dela na večini mednarodnih dirk v Sloveniji. Na vseh UCI dirkah lahko v koloni dirke sodelujejo le motoristi in vozniki osebnih vozil, ki imajo opravljen seminar ter s tem dovoljenje za izdajo UCI licence.