Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

SloEnduro Borovci: Druga dirka SloEnduro bo v Ilirski Bistrici

19. aprila, 2023 | Aktualno, Enduro, Gorsko kolesarstvo, SloEnduro

Po zelo uspešni prvi dirki letošnje serije se 22. in 23. aprila SloEnduro ustavi v Ilirski Bistrici. Na seznamu prijavljenih je že nekaj hitrih tujcev.

Ekipa Gorskokolesarskega društva Borovci iz Ilirske Bistrice spet pripravlja lep krog pa poteh nad Črnimi njivami. To bo druga izvedba dirke za točke pod imenom SloEnduro Borovci, prej so dvakrat priredili dirko serije SloEnduro 4Fun.

Prijavljenih je nekaj hitrih tujcev

Po rekordni udeležbi s kar 270 udeleženci pred tremi tedni v Ajdovščini kljub obetavni vremenski napovedi ne upamo na nov rekord, saj je prva dirka sezone že tradicionalno posebej privlačna. Dobra dva dneva do izteka prijav (v četrtek zvečer) je na seznamu prijavljenih stoterica iz devetih držav. Novost so Švicarji z Giantovo ekipo, a brez tekmovalcev v članski konkurenci, le z dvema mladincema. Zato pa so med člani prijavljeni močnejši Avstrijci kot v Ajdovščini s Petrom Mihalkovitsem (Bold Cycles) in Valentinom Freyem (Team Dorrong) in Nemci z bratoma Voth (Propain Factory Enduro), tu je še italijanski »tretji brat« Stefano Braidot (UC Caprivesi).

Na prijavo najhitrejših slovenskih raket sicer še čakamo, zagotovo pridejo. Doma je tudi Vid Peršak, a bo najverjetneje še zdravil poškodbo ahilove tetive.

Pet hitrostnih preizkušenj na dolgi trasi, že v petetk pa večerni doom metal v Ilirski Bistrici

Lansko prizorišče je bilo zelo posrečeno, zato se dirka vrača na isto mesto, med pumptrack in travnik na mestu nekdanjega bazena, poleg je tudi prostor za avtodome in kampiranje, več prostora je še na parkirišču za občino.

Na dolgi trasi bo pet hitrostnih preizkušenj, to pomeni približno 1100 višinskih metrov vzponov na 30 kilometrovm dolgem krosu. Kratka trasa vključuje tri od teh preizkušenj (700 v.m.), trasa kategorije U13 pa dve (420 v.m.). Za kategorijo E-bike pripravljajo »power stage« vzpon na transferju med prvo in drugo hitrostno preizkušnjo. Natančno traso bodo organizatorji, kot vedno, objavili v petek na uradni spletni strani serije SloEnduro.

Marsikdo že ve, da je MKNŽ v Ilirski Bistrici eno močnejših slovenskih alternativnih glasbenih prizorišč. V petek imajo doom metal večer z skupinama Acid Mammoth iz Grčije in 1782 iz Italije.

Razpis