Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

SloEnduro Cilenca: Še drugič v Zagorje

24. maja, 2023 | Aktualno, Enduro, Gorsko kolesarstvo, SloEnduro

Četrta dirka letošnje serije SloEnduro odpira zasavsko turnejo. Po začetku na Primorskem, v Ajdovščini in Ilirski Bistrici, ter skoku na Koroško, v Mežico, ta konec SloEnduro Cilenca na Cilenca trails v Zagorju ob Savi.

Prireditelji iz Kolesarskega kluba Zagorska dolina so bili lani ob prvi izvedbi še novinci. Odrezali so se z odliko in ta konec tedna, 27. in 28. maja, se SloEnduro s četrto letošnjo dirko vrača v Zagorje in na Cilenco nad tamkajšnjim Evroparkom.

Mala knapovska turneja

»Zasavska turneja« je seveda hec, saj vsebuje le dve dirki – Cilenci 10. in 11. junija sledi državno prvenstvo nad Trbovljami. Lahko bi pa temu sezone rekli »knapovska turneja«: Mežica, Zagorje, Trbovlje. Še Idrija manjka.

“Navdušeni smo, da bomo tudi letos na Cilenca Trails gostili dirko v seriji SloEnduro,” sporočajo člani KK Zagorska dolina, ki že drugič organizirajo dirko v seriji. “Zadnji vikend v maju nas čaka res vnemirljiv in nepozaben dogodek z nekaterimi najbolj izjemnimi tekmovalci iz celotne regije, ki se bodo pomerili na naših progah. Komaj čakamo, da vidimo, kako se bodo spopadli z izzivi in kdo bo na koncu zmagal!” dodajajo v kolesarskem klubu.

Če je bila udeležba na prvih treh odlična, bo pa še na četrti. Udeležbe tujcev ta trenutek še ne moremo potrditi, zmagovalec iz Mežice Vid Peršak pa najverjetneje pride.

Prijave so odprte do četrtka zvečer na prijavim.se.

Prizorišče v Evroparku in štiri preizkušnje v okolici

Že tedne poslušamo vprašanja, kje bodo speljane hitrostne preizkušnje. Na prvi pogled je po poteh v Cilenca trails kar težko naštrikati štiri hitrostne preizkušnje. A so graditelji pripravili nekaj novosti, med drugim eno povsem novo progo.

Kot je razvidno iz razpisa, štiri preizkušnje na dolgi trasi pomenijo približno 1100 višinskih metrov vzponov, tri na kratki 800 metrov, dve preizkušnji na trasi U13 pa 350 metrov. Natančna trasa bo na spletni strani SloEnduro objavljena v petek.

Prizorišče v lepo urejenem parku ŠRO Evropark je idealno, tam je vse, kar potrebuje dirka. Še več, tudi pumptrack je. Prireditveni prostor bo na koncu parka, tik ob izteku prog Cilenca trails in nasproti pumptracka. Za hrano in tudi za servis koles bo poskrbljeno. Očitno pa tudi za dobro vreme: če ste si po Mežici zaželeli novega dežnega kompleta, lahko to investicijo še malo odložite. Suho bo, pretežno sončno in toplo, z okoli 20 stopinjami ne prevroče.

Podrobnosti SloEndura Cilenca v razpisu

Dogodek na Facebooku

Časi v živo na timing.sportident.com