Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

SloEnduro Perkmandeljc: Novo koroško prizorišče čaka tretjo dirko serije

11. maja, 2023 | Aktualno, Enduro, Gorsko kolesarstvo, SloEnduro

Ta konec tedna prva SloEnduro dirka v Mežici. Nazaj na terene Enduro World Series 2018 in EWS-E 2022.

Prvi dve dirki sezone sta uspešno za nami. Po Ajdovščini in Ilirski Bistrici nas v maju čakata še dve: v Mežici in nato v Zagorju ob Savi. Posvetimo se najprej novi koroški dirki, ki nas čaka ta konec tedna.

Prireditelji pod vodstvom Primoža Dolerja delujejo pod okriljem MTB Koroška oziroma Damjana Kalčiča, ki že dolga leta neutrudno prireja gorskokolesarske prireditve med Črno, Peco, Dravogradom in Kopami, pa še kje. Lokalne moči pod palico izkušenega dirigenta Kačija torej, saj ta letos nima dela s klasično dirko Black Hole Enduro, ki je dvakrat štela tudi za svetovno serijo.

To so rudarski kraji, zato je dirka dobila ime po jamskem škratu Perkmandeljcu.

Prijave samo še v četrtek

Na prvih dveh letošnjih dirkah je padel rekord udeležbe in tudi tokrat se nadejamo številnih ljubiteljev endura. Zlasti tujci so pohiteli s prijavami – vrača se Avstrijec Peter Mihalkovits, ki v Ilirski Bistrici ni pokazal vsega, kar zna, vrača se tudi Finec Tarmo Ryynänen, lani drugi za Vidom Peršakom v Grožnjanu in drugi tudi na EWS v Crans Montani v kategoriji do 21 let. Številni domači tekmovalci pa se bodo, kot smo že vajeni, prijavili v zadnjih trenutkih. Če se bo v soboto zjutraj odločil, da je njegova ahilova tetiva nared, se bo kot prvi favorit pojavil kar sam Vid Peršak.

Prijave so kot ponavadi odprte do četrtka zvečer na prijavim.se.

Trasa bo znana v petek

Prizorišče je novo v seriji SloEnduro, prav tako iz Mežice še nikdar ni startala nobena druga enduro dirka. A to še ne pomeni, da tudi potekala nobena enduro dirka! V letu 2018 je okoli Pece semkaj zavila dirka svetovne serije, lani je tu potekal del trase dirke EWS-E. Prireditelji pripravljajo štiri hitrostne preizkušnje, več pa bo znano v petek, ko organizatorji na spletni strani serije SloEnduro objavijo natančno traso.

Osrednje prizorišče SloEndura Perkmandeljc s prijavno službo, startom, ciljem in podelitvijo bo pred Narodnim domom v Mežici.

Glede na številčno udeležbo na prvih dveh dirkah zdaj že kar standardno po novem urniku: v soboto trening od 11. do 18. ure, v nedeljo pa start od 9.30 dalje.

Zaenkrat ne kaže na suh konec tedna, a je še prezgodaj za natančno napoved. Je za enduro sploh lahko slabo vreme? Seveda ne, samo kakšen izziv več je lahko!