Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

V NEDELJO 15 OKTOBRA V LUCIJI USPEŠNO IZVEDENA SKLEPNA SLOVESNOST AKCIJE SLOVENIJA KOLESARI 2023

17. oktobra, 2023 | Kolesarstvo, KZS, Slovenija kolesari

V nedeljo,15. oktobra 2023 se je z Istrskim kolesarskim maratonom” v Seči končala kolesarska sezona maratonov vključenih v AKCIJO SLOVENIJA KOLESARI.” Letos je bilo izvedenih  52 prireditev kar je kar lepa številka. Tudi udeležba je bila zadovoljiva, vendar še vedno malo manjša kot v predkoronskem obdobju.

Na zadnji prireditvi se je klub slabi vremenski napovedi v  Seči na treh trasah zbralo skoraj 600 kolesarskih navdušencev iz Slovenije in zamejstva.

Organizator je poskrbel tudi za pestro dogajanje na prireditvenem prostoru, tudi dobrote istrske tržnice niso manjkale, čeprav jo je proti koncu zagodlo vreme ampak dobrega vzdušja vseeno ni manjkalo.

Organizator Kolesarki klub Raketa in Kolesarska zveza Slovenije so svoje delo opravili odlično. Iskrena zahvala predsedniku kluba Sambt Goranu in njegovi ekipi za odlično opravljeno delo za  deseti jubilejni istrski kolesarski maraton , seveda tudi torta velikanka ni manjkala,  ter  vsem in vsakemu posebej, ki so kakor koli pripomogli k organizaciji prireditve.

Največ maratonov je pri moških sta odpeljala Maksi Beranič in Franc Smolko 20, pri ženskah Irena Berčon tudi 20, najštevilčnejša družina pa je bila družina Štrekelj. Skromna darila Kolesarske zveze Slovenije in priznanja jim je izročil Milan Knez, koordinator akcije pri KZS.

Tekst: Milan Knez

Foto: Milan Knez & Organizator