Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Velika nagrada Gorenjske powered by I Feel Slovenia: Davide de Cassan v sprintu trojice slavil na Zatrniku

23. maja, 2023 | Cestno kolesarstvo, Team Slovenija

Zahtevna trasa in zaključni vzpon na Zatrnik, sta okronala novega zmagovalca 3. izvedbe Velike nagrade Gorenjske powered by I Feel Slovenia. To je Italijan Davide De Cassan, ki je v sprintu ugnal dva Avstrijca, Martina Messnerja in Alexandra Hajeka.

Letošnja izvedba je potekala po novi trasi, ki je bila bolj po okusu hribolazcev. S startom pri Termah Snovik in ciljem na Zatrniku, v idiličnem okolju Triglavskega narodnega parka, je dirka, v čudovitev vremenu, prikazala vse lepote Gorenjske. Kolesarji so, če odmislimo zahtevnost trase, lahko zares uživali v pogledih na okoliške hribe, ki so se kazali v daljavi.

Prvi del dirke je potekal mirno, po začetnih krogih okoli Kamnika in mimo Komende, je bila v ospredju dvojica, ki si je nabrala dobro minuto prednosti. Trasa je nato zavila proti Cerkljam na Gorenjskem, ki so jih kolesarji prečkali kar trikrat. Pri dveh prehodih so se pomerili tudi za točke na letečih ciljih. Največ točk je zbral Hrvat Viktor Potočki, ki pa žal dirke ni končal v dovoljenm času. Zmagovalec letečih ciljev je tako bil Carlos Carrera Samudio.

Ko pa so se kolesarji preko Preddvora, Tržiča, Žirovnice in Jesenic odpravili proti cilju, pa se je začelo dogajati tudi v ozadju. Glavnina je hitro ujela ubežno dvojico in se na razgibani trasi, tudi zaradi vetra, razbila na več skupin. V ospredju je ostalo okoli 30 kolesarjev, ki so prišli pod zaključni vzpon na Zatrnik. 5 km dolg vzpon je nato izločil najboljše. Dolgo je v boju za zmago bil tudi naš Gal Glivar, ki je na koncu, kot najboljši Slovenec, končal na 4. mestu. Naslov na gorskih ciljih je osvojil član Adrie Mobila, Kristijan Hočevar.

Davide de Cassan po zmagi: »Zares sem navdušen nad današnjim rezultatom. Kar dve leti in pol je že od moje zadnje zmaga in res se zelo vesel nad tem rezultatom. Vse pohvale moji ekipi, ki me je pod vzpon pripeljala v odličnem položaju, jaz pa sem nato naredil, kar sem moral. Danes je bil moj dan.«

Gal Glivar: »Moj cilj pred začetkom je bil rezultat med prvimi tremi, žal se na koncu za eno mesto ni izšlo. Prvi trije so bili enostavno premočni v zaključku. Ekipa je danes opravila odlično delo, ves dan so nadzorovali dirko in mi omogočili, da sem se na koncu lahko boril za zmago. Zaradi tega mi je malce žal, da nisem ta trud nagradil s stopničkami