Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Zahteven krstni nastop Natana med člani

9. avgusta, 2023 | Aktualno, Cestno kolesarstvo, KZS, Team Slovenija

Glasgow – Po dveh dnevih, ki sta bila v slovenskem taboru namenjena le pripravi na kronometer, se je v slovenski sedmerici z uro resnice prvi spoprijel Natan Gregorčič. Novinec v članski konkurenci je imel po dveh opravljenih treningih visoka pričakovanja. Ob vsem je imel tudi smolo, da si proge ni mogel ogledati na uradnem treningu, ki je bil za vse kategorije le danes dopoldan.

Zaradi zgodnjega starta pa se v slovenskem taboru za to možnost niso odločili. Tako je ostalo le pri vadbi v »prometu«, ki pa jo je Gregorčič, lani 21. med mladinci v Avstraliji, kar dobro opravil. Ko bosta s selektorjem Martinom Hvastijo opravila analizo nastopa bosta zagotovo ugotovila, da je bil predvsem uvodni del nastopa prepočasen za morebiten preboj v prvo polovico uvrščenih.

Edini slovenski predstavnik med mlajšimi člani v uri resnice je optimistično razmišljal celo o preboju na mesto, ki ga je lani osvojil v mladinski kategoriji. Hitro pa se je tudi sam zavedal, da bo to neizvedljivo. » Razporedil sem moči kot sem želel, tudi odpeljal sem tako kot sem mislil, ampak izid je tak kot je. Imam nov izziv za naslednja leta. Važno je da sem pri sebi videl izboljšave v primerjavo z lani. Na klance sem šel z vso močjo, v cilj sem prišel povsem izčrpan. Na veter se nisem posebej osredotočil, se je pa ves čas čutil tudi vpliv vetra. Na zaprti cesti je bila trasa zelo hitra, zavoje smo lahko odpeljali brez zavor, ampak to kar sem opravil sem opravil. Traso sem si pogledal večkrat, vsi smo imeli enake razmere. Tudi čez opremo se nimam kaj pritoževati. Vidim kaj me čaka in gremo naprej,« je precej razočaran in tudi odločen v cilju razpredal Natan Gregorčič, ki bo zdaj počakal na prihod preostalih kolegov iz moštva U23 in se podal v nov izziv cestne dirke v soboto.

Bolj prizanesljiv kot kolesar sam je bil selektor Martin Hvastija, ki je bil tudi sam nekdaj zelo uspešen kronometrist:« Natan je opravil tako kot je v danem trenutku zmožen. Ni naredil nobene napake, tehnično je bil precej natančen, tudi drugih napak ni delal. Trdo je delal za to in nimam mu kaj očitati. Tudi moči ni narobe razdelil. Morda je nekoliko prepočasi začel, ampak ne vemo kaj bi bilo če bi bilo obrnjeno. Enostavno je bil znotraj svojih zmožnosti. Žal zaradi časovne stiske organizatorjev večji del mlajših članov ni bil na treningu ob zapori ceste. Seveda vemo kako se streže kronometru pri nas. Želim si da bo že mladinska ekipa, ki prihaja znala že unovčiti tudi več treninga na velodromu.«