Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

V spomin Mihi Halzerju

9. avgusta, 2023 | Aktualno, KZS

V preteklih dneh nas je pretresla tragična vest, da nas je prehitro zapustil Miha Halzer. Eden najbolj vsestranskih gorskih kolesarjev, ki je s srebrnima medaljama na evropskem in svetovnem prvenstvu zablestel zlasti v krosu na izpadanje. 

Miha Halzer je vstopil v svet kolesarstva v disciplini kros, pozneje pa dirkal tudi v spustu in enduru ter celo s cestnim kolesom. Novo disciplino eliminator je odkril bolj po naključju, ni pa bilo naključje, da je v naslednjih letih redno posegal po najvišjih mestih v svetovnem pokalu, tudi do zmage.

Čeprav je Zasavje trdnjava gravitacijskega dirkanja, je Hrastničan v kolesarstvo vstopil v disciplini kros. V mladinskih letih je navduševal z neizprosnim dirkanjem zlasti na spustih. Naslova državnega prvaka je osvojil v obeh sezonah med starejšimi mladinci (2002 in 2003), pred prehodom v člansko kategorijo pa mu jo je zagodla poškodba.

Čez nekaj let je presenetil, ko se je pojavil na dirkah slovenskega pokala v spustu, tekmoval pa je tudi v disciplini enduro. Svoje največje uspehe in tudi ene največjih za slovensko gorsko kolesarstvo pa je dosegel v zlati dobi discipline eliminator.

Združil je vse svoje znanje ter z eksplozivnostjo, surovo močjo, občutkom in neizmernim pogumom, predvsem pa z zanosom in trdim delom dosegel ene največjih uspehov v slovenskem kolesarstvu. V svetovnem pokalu se je tri leta redno uvrščal med najboljše, vrhunci njegove kariere pa so bili drugo mesto na svetovnem prvenstvu leta 2012, drugo mesto na evropskem prvenstvu leta 2013 in zmaga na dirki svetovnega pokala v Novem Mestu na Moravskem leta 2014.

Miha bo ostal v večnem spominu, ne le zaradi rezultatov, ampak tudi kot iskriv mož in velik ljubitelj kolesarstva.

Pogreb bo v petek, 11. 8. 2023 ob 15.30 na pokopališču Dobovec pri Trbovljah.