Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Dirka pokala SloXcup na Krvavcu odpovedana

3. julija, 2023 | Kros, SloXcup

Dirka SloXcup na Krvavcu, ki bi morala biti 20. avgusta, je zaradi visokih stroškov organizacije in zapletene logistike odpovedana. Po državnem prvenstvu v Kotečniku sledi daljši premor do 3. septembra, ko nadaljujemo s krosom v Ajdovščini.

Leta 2018 je bilo na Krvavcu državno prvenstvo, letos pa je bila načrtovana pokalna dirka na novi, bolj razgibani progi. Žal so stroški organizacije zaradi splošnih podražitev precej narasli, zato dirka letos žal odpade.

Poletje rezervirano za velika tekmovanja

Pokal SloXcup se sicer nadaljuje to soboto, 8. julija na Soriški planini, kjer bodo nastopale mlajše kategorije ter amaterji in veterani. Sledi državno prvenstvo na novi progi XCO Ketncug Kotečnik, kjer bodo seveda na voljo tudi točke za pokal SloXcup.

Sledi daljši julijsko-avgustovski premor, a ne za najboljše: 26. julija bo v Mariboru dirka za mlajše mladinke in mladince v okviru Olimpijskega festivala evropske mladine. Že teden dni pozneje sledi evropsko prvenstvo mladih v Toskani. Od 9. do 12. avgusta je svetovno prvenstvo na Škotskem in zadnji avgustovski vikend dirka svetovnega pokala v Andori.

Po počitnicah se vrača SloXcup že 3. septembra v Ajdovščini. Teden dni pozneje bo 9. septembra (v soboto!) XC Rašica za mlajše kategorije. Sezono pa zaključimo s krosom v Domžalah, 17. septembra.