Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Državno prvenstvo v pumptracku prestavljeno v Zreče

22. avgusta, 2023 | Aktualno, Cestno kolesarstvo, KZS, Team Slovenija

Zaradi poplav, ki so močno prizadele Škofjo Loko, je dirka Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije, ki bi štela tudi za državno prvenstvo v pumptracku, žal odpovedana. Državno prvenstvo bodo tako 7. oktobra gostile Zreče. Naslednja dirka serije s spremljevalnim programom Grbine so fine pa bo 2. septembra v Cerkljah na Gorenjskem.

Škofja Loka je med občinami, ki so jih avgustovske poplave najbolj prizadele, zato so moči usmerjene predvsem v obnovo. Kljub trudu vseh vpletenih, da bi dirko izpeljali, je izvedba dogodka letos žal nemogoča, saj so poznejši termini že zasedeni z dirkami doma in v tujini. Jeseni bo vseeno pestro, do konca sezona nas čakajo še štiri pokalne dirke Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije.

Grbine so fine tudi v Škofji Loki

Čeprav pokalne dirke v pumptracku v Škofji Loki ni mogoče izpeljati, najmlajši ne bodo prikrajšani za Foksijevo kolesarsko šolo v okviru programa Grbine so fine. Kolesarska zveza Slovenije v partnerstvu z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez pripravlja dogodek v drugi polovici septembra. V Foksijevi kolesarski šoli bodo inštruktorji Kolesarske zveze Slovenije učili otroke varne uporabe pumptrack poligonov in kolesarskih veščin, ki so potrebne za varno kolesarjenje v prometu.

Škofjeloški četrtošolci tudi ne bodo prikrajšani za kolesarski športni dan, ki bo izveden v sklopu dogodka Veter v laseh.

2. septembra pumpamo v Cerkljah na Gorenjskem

Poletni odmor v seriji tekmovanj Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije se je podaljšal, le za teden dni. Drugo leto zapored se vračamo na pumptrack Dvorje pod Krvavcem, kjer organizirajo dirko Rekreacijsko društvo Strmol, Za mlade in Očina Cerklje na Gorenjskem.

Najboljši tekmovalci v pumpanju se bodo za točke slovenskega pokala pomerili drugič v sezoni. Tudi tokrat pa bo denarno nagrado zaslužil – ne najhitrejši, ampak tekmovalec z najbolj povprečnim časom kroga. V igri, ki poudarja sodelovanje pred tekmovalnostjo, je okroglih sto evrov! Za praktične nagrade bodo poskrbeli RTC Krvavec, športna trgovina Sport Station in Žiga šport, v kategorijah dečkov in deklic pa bo pokalni sponzor Rascal Bikes podelil prvo kolo.

Tekmovanje bo spremljal program Grbine so fine s Foksijevimi kolesarskimi izzivi in druge aktivnosti. Ob 10. uri vabijo na brezplačni ogled Cerkelj, Plesni studio Špela pa pripravlja plesni nastop.

Kot običajno popoldne sledi dobrodelna akcija En krog za razvoj, s katero omogočimo kolesarski športni dan četrtošolcev v lokalni šoli. Ker je ujma hudo prizadela tudi Cerklje, bomo za prizadete v poplavah zbirali prostovoljne prispevke in priredili dobrodelni srečelov.

Državno prvenstvo 7. oktobra v Zrečah

V tej sezoni bodo del serije Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije prvič tudi Zreče. Pumptrack s 502 m2 veliko vozno površino deluje že tretje leto, v tej sezoni pa gosti predzadnjo dirko slovenskega pokala. Po odpovedi dirke v Škofji Loki pa je glavni organizator, LTO Rogla-Zreče, vskočil še kot organizator tretjega državnega prvenstva v tej mladi disciplini.

Za trening je torej še več kot dovolj časa! Ne pozabite – grbine so fine. Pumpanje je gola zabava (ne dobesedno) in še odličen trening, primeren za vsakogar.

Nosilec projekta Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije s programom Grbine so fine je Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Generalni pokrovitelj je Telekom Slovenije, pokalni pokrovitelji so trgovina in servis Bičikleto, ki je s kolesi tudi pokrovitelj Grbine so fine, Furam zase, Blacktown Construction GmbH, Rascal Bikes in Alliance ASE, ki je tudi pokrovitelj akcije En krog za razvoj.

Zadnje objave