Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Mladinska reprezentanca odlično nastopila na Giro della Lunigiana

4. septembra, 2023 | Aktualno, Cestno kolesarstvo, KZS, Team Slovenija

Mladinska reprezentanca je v postavi Marcel Gladek, Anže Ravbar, Jaka Marolt, Jakob Omrzel in Marcel Skok nastopila na 47. izvedbi dirke Giro della Lunigiana, ki slovi kot ena najtežjih dirk za to kategorijo, v preteklosti pa so na njej zmagovali sami šampioni kova Tadej Pogačar, Matej Mohorič in Remco Evenepoel.

Od četrtka do nedelje so nastopili na petih etapah in v zadnjih dveh dnevih dosegli odlične rezultate. Prvi dan sta bili na sporedu dve pol etapi, kjer je v drugi etapi s ciljem na vzponu s 5. mestom visoko posegel Omrzel in napredoval na 6. mesto v skupni razvrstitvi. V drugi etapi je to uvrstitev žal izgubil, a sta precej pridobila Marolt in Ravbar, ki sta bila udeležena v pobegu dneva. Za zmagovalcem sta kasneje sicer nekoliko zaostala, a napredovala v deseterico najboljših v skupnem seštevku. Tretja in četrta etapa pa sta našim kolesarjem prinesli največ uspeha. Jakob Omrzel je v tretji etapi po velikanski selekciji in odlični vožnji na zadnjem vzponu na Fosdinovo uspel slediti najboljšim kolesarjem na dirki in v sprintu vodilne sedmerice osvojil odlično tretje mesto. Njegov uspeh je dan kasneje ponovil Jaka Marolt, ki je bil v ubežni skupini od dvajsetega kilometra dirke, v samem zahtevnem zaključku poizkušal z napadi, ki žal niso bili uspešni, na koncu pa je v sprintu zasedel tretje mesto, glavnino pa je odsprintal Anže Ravbar in se uvrstil na šesto mesto.

Slovenska reprezentanca je celotno dirko odpeljala izjemno in vredno pohvale, kar priča tudi tretje mesto v razvrstitvi ekip. V generalni razvrstitvi je najvišje končal Anže Ravbar na 9. mestu, Jakob Omrzel je bil 10., Jaka Marolt pa 16. Nekoliko v senci, a vseeno hvaležna sta bila nastopa Marcela Gladka in Marcela Skoka, ki sta v generalni razvrstitvi zasedla 72. in 73. mesto, med 155 nastopajočimi.