Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Pod Krvavcem druga dirka serije Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije

5. septembra, 2023 | Aktualno, Gorsko kolesarstvo, Grbine so fine, Pumpaj Slovenija, Pumptrack

Spektakularne vožnje na enem večjih slovenskih pumptrack poligonov, bogat spremljevalni program in lepa udeležba v Foksijevi kolesarski šoli so zaznamovali drugo letošnjo dirko serije Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije na poligonu Dvorje v Cerkljah na Gorenjskem.

Tekmovanju na Vrhniki je sledil daljši poletni premor, septembra pa se slovenski pokal v pumptracku nadaljuje s polnim zagonom. Poligon Dvorje je dobro znan, saj je serija Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije s spremljevalnim programom Grbine so fine obiskala Cerklje na Gorenjskem že drugo leto zapored. Tudi pod Krvavcem se niso izognili avgustovski ujmi, a so kljub temu organizirali lep dogodek. S srečelovom je imel tudi dobrodelno noto, saj bodo sredstva namenili prizadetim v poplavah.

Najhitreje je pumpal Jan Manfredo

Tokrat je najboljši čas kroga postavil mlajši mladinec, petnajstletni Jan Manfredo (KK Zagorska dolina). V polfinalu je odpeljal krog v 13,65 sekundah. V kategoriji moških 17+ pa je z drugim časom tekmovanja (13,80 s) slavil Mario Markotić (KK Zagorska dolina). Najhitrejša na tekmovanju je torej ločilo le 15 stotink sekunde, po starosti pa kar 26 let – Mario je dokazal, da leta na pumptracku res niso ovira.

Markotić je v finalu s kar lepo prednostjo ugnal Žana Keržana (ŠD Golovec Trails), v malem finalu pa je bil Žan Mehle malenkost hitrejši od Andraža Gruma (KK Zagorska dolina).

Med ženskami je manjkala Tamara Homar (ŠKD Super potencial), ki je dirkala na SloEnduru Gorjanci, najhitrejša pa je bila Maja Turk (Cycling Pocket) pred Aleksandro Radosavac (ŠD Supersnurf).

Nagrada za najbolj povprečen čas

V kategorijah U9 in U11 smo tudi tokrat podelili priznanja in nagrade vsem udeleženim tekmovalkam in tekmovalcem, s čimer po vzoru pokala v krosu SloXcup pri najmlajših pred vstopom v ring resnega tekmovalnega športa spodbujamo predvsem sodelovanje.

Tudi tokrat smo nagradili še najbolj povprečen čas dneva v kategoriji 17+. Nagrado, bon v vrednosti 100 evrov, je prispevala trgovina Cycling Pocket, najbolj pa se je povprečnemu času približal Andraž Grum.

Organizator je pripravil tudi neuradni kategoriji. Med masterji je zmagal Gregor Kurnik, v kategoriji open pa so se pomerili tekmovalci s skiroji, rolerji ali rolko. Najhitrejši je bil Andraž Omejc s skirojem.

Grbine so fine z odlično udeležbo

Ambasador programa Grbine so fine Matej Žan po hudi poškodbi letos spet uspešno nastopa v BMX-u prostega sloga v disciplini park. V Cerkljah na Gorenjskem je skupaj z inštruktorjem Kolesarske zveze Slovenije in uspešnim tekmovalcem v olimpijskem krosu Gregorjem Dimicem vodil odlično obiskano Foksijevo kolesarsko šolo. Otroci so vadili kolesarske veščine na učnem poligonu in prevozili še nekaj krogov po grbinah. Seveda jih je pri tem spodbujal lisjak Foksi. Ne dvomimo, da bo kdo od otrok vstopil v kolesarski šport, predvsem pa veseli, da bodo z usvojenimi spretnostmi varnejši v prometu.

Starejši so se v okviru akcije Gremo na kolo ogledali Cerklje z okolico, kolesarjenje je imelo torej tokrat tudi turistični pridih.

En krog in en meter v višino za razvoj

Konec dne smo pod pokroviteljstvom Alliance ASE izvedli še dobrodelni En krog za razvoj. Sredstva so namenjena športnemu dnevu četrtošolcev pod vodstvom inštruktorja Kolesarske zveze Slovenije in s kolesi, ki jih brezplačno posodi Bičikleto. K dobrodelnosti sta s 500 evri za namen obnove poplavljene lokalne šole prispevala še Lista za mlade Cerklje in Rekreacijsko društvo Strmol.

Del akcije je tudi tekmovanje v preskakovanju ovire. Pričakovano je bil najuspešnejši Matej Žan, ki je ob huronskem navijanju suvereno preskočil 100 centimetrov, kar dvajset več kot junija na Vrhniki Filip Flisar, drugi ambasador programa Grbine so fine.

Novi kolesi sta domov odpeljala …

Iz Cerkelj so vsi šli s polno glavo vtisov, nekateri pa so imeli bržkone tudi nekaj težav pri pakiranju. Podelili smo namreč kar dve kolesi. Aleksandar Gajić je bil že na Vrhniki srečni izžrebanec kolesa Mongoose, ki ga podeljuje Bičikleto, prevzel pa ga je v Cerkljah.

Podelili pa smo tudi prvo kolo Rascal bikes v tej sezoni. Tokrat smo ga izžrebali med udeleženkami in udeleženci v kategorijah U9 in U11: domov ga je odpeljala Ana Mehle, ki se je šele prvič preizkusila na pumptrack tekmovanju. Naslednjič, torej v Zagorju ob Savi 24. septembra bo kolo dobil nekdo iz kategorij U13 in U15 dečki in deklice.

Ne samo kolesarski dogodek

Tudi letos so se v Cerkljah na Gorenjskem izkazali z bogatim spremljevalnim programom in stojnicami, ki so jih zasedli Mobiln.si, Turistična kmetija Pr’ Dovar, Loryana z unikatnimi personaliziranimi darili, Copek z unikatnimi oblačili ter Plesni studio Špela. Plesalke so predstavile tudi atraktivne točke, s katerimi uspešno tekmujejo doma in v tujini. Za glasbo je skrbel tudi DJ L Master – trinajstletni Mark.

Po kolesarskih izzivih so se otroci lahko zabavali na napihljivih igralih Napihljivcek.si in malo bolj resno izpolnili kviz Telekoma Slovenije, s katerimi so si prislužili nalepke in odsevnike za boljšo vidnost v prometu.

Čez tri tedne v Zasavju

Naslednja dirka serije Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije bo torej 24. septembra v Zagorju ob Savi, kamor se vračamo že tretje leto. Seveda tudi s spremljevalnim programom Grbine so fine in Foksijevo kolesarsko šolo ter drugimi spremljevalnimi aktivnostmi. To bo zadnja domača preizkušnja pred državnim prvenstvom v Zrečah 7. oktobra in finalno dirko v Vipolžah, s katero bomo zaokrožili tretjo sezono državnega pokala v tej novi disciplini.

Za lepo izpeljano prireditev gre posebna zahvala organizatorjem, Rekreacijskemu društvu Strmol, Listi za mlade Občine Cerklje in Občini Cerklje na Gorenjskem.

Nosilec projekta Pumpaj Slovenija – Telekom Slovenije s programom Grbine so fine je Kolesarska zveza Slovenije, partner pa Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. Generalni pokrovitelj je Telekom Slovenije, pokalni pokrovitelji so trgovina in servis Bičikleto, ki je s kolesi tudi pokrovitelj Grbine so fine, Furam zase, Blacktown Construction GmbH, Rascal Bikes in Alliance ASE, ki je tudi pokrovitelj akcije En krog za razvoj.