Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Prispevki

Monika Hrastnik evropska podprvakinja

21. avgusta, 2023 | Aktualno, Cestno kolesarstvo, KZS, Team Slovenija |

Les Ménuires, smučarsko središče v Savojskih Alpah je letos gostilo evropsko prvenstvo v spustu. Nastopilo je šest Slovencev, najvišje med njimi pa se je uvrstila Monika Hrastnik, ki je dosegla odlično 2. mesto.

Po dveh zaporednih naslovih evropske prvakinje, je tokrat Monika dopolnila svojo zbirko medalj na evropskih prvenstvih in osvojila srebrno odličje. Med elitno konkurenco evropskih tekmovalk, kjer so prevladomali domači kolesarji in kolesarke je izkoristila dobro formo in razmere, ki so ji ustrezale. Kot je povedala po tekmi, je bila proga kar »divja« in po okusu francoskih tekmovalcev. A bila je tudi po okusu Monike, kar je dokazala z izvrstno vožnjo, ki ji je prinesla medaljo.

Monika po dirki: “Vesela sem tako svoje srebrne kolajne kot Elenonorine zmage, kar nekaj let se je trudila za ta naslov. Proga mi ni ustrezala, že takoj na ogledu sem videla, da je čisto ‘francoska’, za norce, z veliko prahu čez skale, tudi slabo zavarovana in res nevarna. Težko sem pridobivala hitrost. Zaradi visoke nadmorske višine je bilo tudi fizično zahtevno. Danes sem za šest sekund popravila včerajšnji čas, za drugo mesto je bilo dovolj. Vesela sem, da sem cela za nadaljevanje sezone. Tudi dober trening za Andoro je bil, in tudi da so vsi slovenski fantje celi.”

Dobre uvrstitve tudi v mlajših kategorijah. V kategoriji do 17 let je Ažbe Kalinšek osvojil 7 . mesto. Rezultat je glede na težave med vožnjo, ko se je zataknil v skalo, res odličen. V isti kategoriji je Max Žvegla osvojil 27. mesto, kazalo je še precej bolje, ko je bil v zgornjem delu med najhitrejšimi. Uspeh reprezentance je dopolnil Jakob Praček, ki je z nekaj smole končal na 22. mestu.